‘Elite’ stopt na acht seizoenen

Slecht nieuws voor de fans van Elite, want Netflix kondigde aan dat het achtste seizoen het laatste wordt. Het goede nieuws is dat het zevende seizoen pas deze week verschijnt op de streamingdienst, waardoor kijkers dus nog even tijd hebben om aan het idee te wennen. Het achtste seizoen, en dus ook het laatste, wordt op dit moment opgenomen.

Eind november 2022 verscheen het zesde seizoen van Elite op Netflix, maar toen wisten de fans ook al dat er een zevende zou komen. Dat seizoen verschijnt morgen, op vrijdag 20 oktober, en betekent ook meteen de terugkeer van het populaire personage Omar (Omar Ayuso). Tijdens de zomer maakte Netflix bekend dat er ook nog een achtste seizoen zal volgen, maar nu laat de streamingdienst ook weten dat dat seizoen écht het laatste zal worden.

Elite

Al sinds 2018 is Elite een van de populairste niet-Engelstalige series op Netflix. De serie volgt een groep tieners op een elite middelbare school. Naast de gebruikelijke tienerdrama krijgt Las Encinas, de school waar de serie zich afspeelt, ook te maken met heel wat misdaden. Zo draaide het eerste seizoen volledig rond de moord op Marina, ging het tweede seizoen over de verdwijning van Samuel en richtte seizoen 3 zich terug op een eventuele moord.

Na het derde seizoen leken de eerste belangrijke verhaallijnen opgelost. Dat zorgde ook voor een grote verandering in het verhaal. Daarom bracht Netflix ook enkele aanpassingen door in de cast en leek Elite een volledig nieuwe serie te worden.

Laatste seizoen

Het meest recente seizoen is het zesde. Dat ging verder in op het verband tussen de moord op Samuel (Itzan Escamilla) en de dood van Armando (Andrés Velencoso). Het seizoen eindigde met een mysterieuze schietpartij op Las Encinas, waarbij meerdere personen gewond lijken te zijn.

Wie daarachter zit, dat zullen we te zien krijgen in het zevende seizoen dat deze week op Netflix verschijnt. Maar daarna volgt dus nog één seizoen. “We zijn bezig aan het achtste seizoen en dat zal ook het laatste zijn”, vertelde maker Carlos Montero in een persconferentie. “We gaan op een hoogtepunt eindigen en zowel ikzelf als Netflix vonden dat het tijd was om er een einde aan te maken.

Elite seizoen 7 is vanaf deze week te zien op Netflix. Seizoen 8 volgt waarschijnlijk in 2024. Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...