‘Elite’ krijgt van Netflix nog een achtste seizoen

Er komt nog een nieuw seizoen van de populaire Spaanse serie Elite. Dat maakte Netflix vandaag bekend. De reeks is ondertussen al aan zijn achtste seizoen toe en de opnames zouden deze zomer nog van start gaan. Wanneer de nieuwe afleveringen zullen verschijnen, is nog niet bekend.

Eind november 2022 verscheen het zesde seizoen van Elite op Netflix, maar toen wisten de fans ook al dat er een zevende zou komen. Dat seizoen verschijnt later dit jaar, op 20 oktober, en betekent ook meteen de terugkeer van het populaire personage Omar (Omar Ayuso). Maar nu heeft de streamingdienst dus ook laten weten dat er nog een achtste seizoen zal bijkomen.

Elite

Al sinds 2018 is Elite een van de populairste niet-Engelstalige series op Netflix. De serie volgt een groep tieners op een elite middelbare school. En dat brengt natuurlijk de nodige drama met zich mee. De serie is niet bang van wat controverse en snijdt elk seizoen wel enkele maatschappelijke thema’s aan. 

Naast de gebruikelijke tienerdrama krijgt Las Encinas, de school waar de serie zich afspeelt, ook te maken met heel wat misdaden. Zo draaide het eerste seizoen volledig rond de moord op Marina, ging het tweede seizoen over de verdwijning van Samuel en richtte seizoen 3 zich terug op een eventuele moord.

Na het derde seizoen leken de eerste belangrijke verhaallijnen opgelost. Dat zorgde ook voor een grote verandering in het verhaal. Daarom bracht Netflix ook enkele aanpassingen door in de cast en leek Elite een volledig nieuwe serie te worden. In de seizoenen die volgden, kregen we weer heel wat moordonderzoeken, tienerdrama’s en misdaden te zien.

Seizoen 8

Het meest recente seizoen is het zesde. Dat ging verder in op het verband tussen de moord op Samuel (Itzan Escamilla) en de dood van Armando (Andrés Velencoso). Het seizoen eindigde met een mysterieuze schietpartij op Las Encinas, waarbij meerdere personen gewond lijken te zijn.

Wie daarachter zit, dat zullen we te zien krijgen in het zevende seizoen dat in oktober op de streamingdienst zal verschijnen. Maar daarna volgt dus nóg een seizoen. Veel informatie is daarover nog niet bekend, al zouden de opnames daarvan wel nog deze zomer beginnen. Daarnaast herneemt ook actrice Mina El Hammani, die de rol van Nadia speelde in de eerste drie seizoenen, haar rol.

Elite seizoen 7 is vanaf oktober 2023 te zien op Netflix. Seizoen 8 volgt waarschijnlijk in 2024. Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...