‘Elite’: Seizoen 6 krijgt eerste officiële trailer

Het zesde seizoen van Elite komt er bijna aan en dus deelde Netflix een eerste officiële trailer. Daarin krijgen we meteen al heel wat drama te zien waarrond het nieuwe seizoen van de Spaanse serie zal draaien.

Het is nog lang niet gedaan met Elite. Recent nog liet Carlos Montero, de showrunner van de Spaanse Netflixreeks, weten dat hij plannen heeft voor minsten tien seizoenen. Kort daarna maakte de streamingdienst de komst van het zevende seizoen officieel. Voorlopig staan er nog maar vijf seizoenen op Netflix, maar daar komt snel verandering in. Op 18 november 2022 verschijnt seizoen 6 van Elite namelijk. Dat zal opnieuw uit acht afleveringen bestaan.

Las Encinas

Al sinds 2018 is Elite een van de populairste niet-Engelstalige series op Netflix. De serie volgt een groep tieners op een elite middelbare school. En dat brengt natuurlijk de nodige drama met zich mee. De serie is niet bang van wat controverse en snijdt elk seizoen wel enkele maatschappelijke thema’s aan. 

Naast de gebruikelijke tienerdrama krijgt Las Encinas, de school waar de serie zich afspeelt, ook te maken met heel wat misdaden. Zo draaide het eerste seizoen volledig rond de moord op Marina, ging het tweede seizoen over de verdwijning van Samuel en richtte seizoen 3 zich terug op een eventuele moord.

Nieuwe verhaallijnen en acteurs

Na het derde seizoen leken de eerste belangrijke verhaallijnen opgelost. Dat zorgde ook voor een grote verandering in het verhaal. Daarom bracht Netflix ook enkele aanpassingen door in de cast en leek Elite een volledig nieuwe serie te worden. In de seizoenen die volgden kregen we weer heel wat moordonderzoeken, tienerdrama’s en misdaden te zien.

Ook in het komende zesde seizoen zal dat het geval zijn. Na het noodlottige nieuwjaarsfeest van Phillipe en de weggelopen Guzman, zou het geheim over Armando’s dood het liefdesverhaal tussen Samuel en Ari kunnen vernietigen. Tussen al die – en nog veel meer – drama komen twee nieuwe studenten aan op Las Encinas. Het gaat om Isadora (Valentina Zenere), de jonge erfgename van een enorm zakenimperium in het nachtleven, en Iván (André Lamoglia), zoon van ’s werelds grootste voetbalster.

Bekijk hier de trailer van seizoen 6 van Elite:

Het zesde seizoen van Elite verschijnt op 18 november 2022 op Netflix. Zoek je intussen iets anders om te bekijken? Check dan onze lijst met de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...