‘Elite’ seizoen 7 is officieel bevestigd (en deze oude bekende keert terug)

Goed nieuws voor de fans van Elite, want Netflix heeft zonet het zevende (!) seizoen van de reeks aangekondigd. Eerder dit jaar lieten de makers al weten dat ze maar liefst tien seizoenen van de serie zouden willen maken, en daar zijn ze dus goed naar op weg. Naast de bekendmaking van de nieuwe afleveringen, liet Netflix ook meteen weten dat er een oude bekende zal terugkeren.

Het is nog lang niet gedaan met de Spaanse Netflixserie Elite. Hoewel het zesde seizoen nog moet verschijnen, heeft Netflix zonet toch al de komst van een zevende seizoen aangekondigd. Dat seizoen brengt ook heel wat nieuwe gezichten met zich mee. Maar daarnaast zal ook een van de populaire gezichten uit de show zijn terugkeer maken.

Elite

Al sinds 2018 is Elite een van de populairste niet-Engelstalige series op Netflix. De serie volgt een groep tieners op een elite middelbare school. En dat brengt natuurlijk de nodige drama met zich mee. De serie is niet bang van wat controverse en snijdt elk seizoen wel enkele maatschappelijke thema’s aan. 

Naast de gebruikelijke tienerdrama krijgt Las Encinas, de school waar de serie zich afspeelt, ook te maken met heel wat misdaden. Zo draaide het eerste seizoen volledig rond de moord op Marina, ging het tweede seizoen over de verdwijning van Samuel en richtte seizoen 3 zich terug op een eventuele moord.

Vervolg

Na het derde seizoen leken de eerste belangrijke verhaallijnen opgelost. Dat zorgde ook voor een grote verandering in het verhaal. Daarom bracht Netflix ook enkele aanpassingen door in de cast en leek Elite een volledig nieuwe serie te worden. In de seizoenen die volgden kregen we weer heel wat moordonderzoeken, tienerdrama’s en misdaden te zien.

Ook in het komende zesde seizoen zal dat het geval zijn. Dat komt op 16 november al uit en zal verdergaan op waar het de vorige keer is gestopt: de moord op Samuel (Itzan Escamilla) en wat die te maken heeft met de dood van Armando (Andrés Velencoso).

Seizoen 7

Maar nog voor het zesde seizoen op het publiek wordt losgelaten, kwam Netflix vandaag met het nieuws dat er ook nog een zevende zal volgen. Wanneer dat zal uitkomen, is nog niet bekend. Maar toch had de streamingdienst al een verrassing voor de fans: het populaire personage Omar (Omar Ayuso) zal namelijk terugkeren.

Hij was eerder al in de eerste vijf seizoenen te zien, maar liet seizoen 6 aan zich voorbijgaan. Naast de terugkeer van acteur Omar Ayuso zullen ook enkele anderen de cast vervoegen. Welke personages zij zullen spelen, is nog niet duidelijk.

Meer
Lees meer...