Ellen DeGeneres stopt met talkshow

Ellen DeGeneres stopt met haar talkshow The Ellen DeGeneres Show. Dat heeft ze laten weten aan The Hollywood Reporter. Vorig jaar kwam de show onder vuur te liggen nadat verschillende werknemers naar buiten kwamen met verhalen over de slechte werksfeer, racisme en seksisme achter de schermen.

Het volgende (en negentiende) seizoen van The Ellen DeGeneres Show wordt het laatste. DeGeneres laat weten dat ze de beslissing zelf maakte en er ook al enkele jaren aan dacht om te stoppen. Ze heeft het nieuws al laten weten aan de werknemers van de show en zal alles nog bijlichten in een interview met Oprah Winfrey in de uitzending van The Ellen Degeneres Show op 13 mei.

“Geen uitdaging meer”

Het nieuws kwam oorspronkelijk naar buiten via bronnen van de Daily Mail. Die zeiden dat de beslissing er kwam omdat de kijkcijfers dit seizoen gekelderd waren. Maar later kwam Ellen DeGeneres met haar eigen statement naar buiten. “Wanneer je een creatief persoon bent, heb je altijd nood aan uitdagingen, maar hoe geweldig en leuk de show is, het is geen uitdaging meer”, liet ze weten aan The Hollywood Reporter.

“Het gaat sowieso heel moeilijk worden op de laatste dag, maar ik weet dat het tijd is om te stoppen.” Ze laat daarbij ook weten dat ze eigenlijk al wilde stoppen na het zestiende seizoen, maar dat de productie haar toen kon overhalen om “toch nog één seizoen te maken”. Dat werden er uiteindelijk nog drie, want na het negentiende seizoen, dat later dit jaar van start zal gaan, zal de talkshow van de televisie verdwijnen. “Iedereen zei nog: ‘Stop je niet beter na het 20ste seizoen? Dat is een goed nummer.’ Maar 19 is ook een goed nummer.”

Na het einde van de show zal Ellen wat tijd nemen om te denken wat ze daarna wil doen. “M’n manager zei dat ik even moest stilzitten en uitrusten. Maar ik weet niet hoe lang ik dat zou volhouden. Ik ben als een Ferrari in neutraal. Ik wil steeds vooruitgaan. Dat zal mijn eerste uitdaging worden.”

Werksfeer

Hoewel DeGeneres aangeeft dat ze de beslissing maakte omdat de show geen uitdaging meer is, komt de beslissing ook een jaar nadat de show onder vuur kwam te liggen. BuzzFeed News verzamelde toen een aantal getuigenissen van (ex-)medewerkers van The Ellen DeGeneres Show. Zij beweerden dat er een “giftige werksfeer” was bij de talkshow en spraken daarnaast ook van incidenten met racisme en intimidatie op de werkvloer.

In een boodschap aan het begin van het achttiende seizoen van The Ellen DeGeneres Show haalde Ellen deze beschuldigingen aan. Ze bood daarbij haar verontschuldigen aan aan de mensen die zich gekwetst voelden en liet ook weten dat ze erop zou toezien dat dit soort dingen niet langer zouden gebeuren. Ook nu verwijst Ellen opnieuw naar de beschuldigingen. “Het had een effect op de show en het kwetste me diep. Maar als ik de show daarom zou stopgezet hebben, dan had ik ook dit seizoen niet meer gemaakt.”

Meer
Lees meer...