‘Ellen DeGeneres is aantijgingen beu en stopt met talkshow’

Ellen DeGeneres Golden Globe 2020
Ellen DeGeneres op de rode loper van de Golden Globe Awards in 2020 – Bron: epa

Komt er binnenkort een einde aan razend populaire talkshow The Ellen DeGeneres Show? Als we de geruchten mogen geloven, is die kans niet onbestaande. Host Ellen DeGeneres staat de laatste tijd in het oog van de storm over de toxische werkomstandigheden achter de schermen van het programma. Nu de medewerkers haar verontschuldigingen niet aanvaard hebben, ziet Ellen DeGeneres geen andere oplossing dan te stoppen met de talkshow.

The Ellen DeGeneres Show was in 2003 voor het eerst te zien op de Amerikaanse televisie. Zeventien seizoenen en meer dan 2.700 afleveringen later heeft de talkshow onder andere 61 Daytime Emmy Awards en talloze fans wereldwijd.

Enkele weken terug bleek het dan toch niet allemaal zo mooi en vrolijk te zijn als het er bij Ellen meestal uitziet op tv. BuzzFeed News verzamelde verschillende getuigenissen van voormalige werknemers en één iemand die er nog steeds werkt. Zij vertelden dat de werksfeer bij The Ellen DeGeneres Show allesbehalve optimaal is. Ze spreken over een toxische werkomgeving waarbij ze te maken kregen met racisme en intimidatie.

Seksueel grensoverschrijdend gedrag

Begin deze week liet productiehuis WarnerMedia weten dat het de klachten serieus neemt. Er is dan ook een intern onderzoek ingesteld naar de werkomgeving achter de schermen van The Ellen DeGeneres Show.

Maar ondertussen blijven er verontrustende getuigenissen opduiken in een artikel van BuzzFeed News. Meerdere voormalige medewerkers en medewerksters klagen daarin over seksueel grensoverschrijdend gedrag van verschillende belangrijke producers van de talkshow. Volgens hen was Ellen DeGeneres daarvan op de hoogte, maar kneep ze een oogje dicht.

Excuses niet aanvaard

Ellen DeGeneres zelf probeerde de meubelen nog te redden met een brief naar haar medewerkers waarin ze haar verontschuldigingen aanbiedt. “Aangezien we exponentieel zijn gegroeid, heb ik niet zelf alles kunnen opvolgen. Ik vertrouwde op anderen om hun werk te doen zoals ze wisten dat ik dat zou willen. Sommigen deden dat duidelijk niet. Dat gaat nu veranderen en ik ben vastbesloten ervoor te zorgen dat dit nooit meer gebeurt.”, schrijft ze daarin onder andere.

De woorden van Ellen DeGeneres kunnen de betrokken (ex-)medewerkers echter totaal niet overtuigen. Dat valt te lezen in de Britse krant Daily Mail. Niet alleen storen ze zich aan het feit dat de talkshowhost de schuld op andere steekt, ze geloven ook niet in de oprechtheid van haar woorden. “Ze doet dit enkel en alleen door de slechte publiciteit die er nu is”, zegt iemand.

Einde van The Ellen DeGeneres Show?

Het ziet er steeds meer naar uit dat de reputatie van het ooit zo populaire tv-programma The Ellen DeGeneres Show niet meer te redden valt. Dat lijkt Ellen DeGeneres zelf ook te beseffen. Volgens Daily Mail zou ze aan leidinggevenden bij Warner Bros. al hebben laten weten dat ze geen zin meer heeft om de talkshow te blijven maken.

“Ze voelt dat ze hiermee niet kan doordoen en dat de enige manier om haar eigen merk te redden is om te stoppen met The Ellen DeGeneres Show“, klinkt het bij een interne bron.

Gesponsorde artikelen