Elliot Page out zich als transgender in emotionele open brief

Juno, Inception en The Umbrella Academy-acteur Elliot Page, voordien bekend als Ellen Page, heeft zich geout als transgender. Dat deed hij een openhartige post op sociale media. Elliot Page gebruikt voortaan de voornaamwoorden hij/hem en hen/hun.

“Hallo vrienden, ik wil met jullie delen dat ik trans ben, mijn voornaamwoorden zijn hij/hen en mijn naam is Elliot. Ik heb geluk dat ik dit kan schrijven. Om hier te zijn. Om op deze plek in mijn leven te zijn aangekomen”, opent hij op Instagram.

“Ik voel een overweldigende dankbaarheid voor de ongelooflijke mensen die me op deze reis hebben gesteund. Ik kan niet beginnen uit te drukken hoe bijzonder het voelt om eindelijk mijzelf graag genoeg te zien om mijn echte ik na te jagen”, schrijft Elliot Page. “Ik ben enorm geïnspireerd door zo velen in de transgemeenschap. Bedankt voor jullie moed, jullie vrijgevigheid en jullie onophoudelijke werk om van deze wereld een meer inclusieve en medelevende plek te maken. Ik zal alle steun bieden die ik kan en blijven streven naar een liefdevollere en gelijkere samenleving.”

Geweld tegen transgenders

Daarna heeft Elliot Page het over het geweld, zowel verbaal als fysiek, waarmee transgenders vaak te maken krijgen. Hij wil zich dan ook inzetten om daar iets aan te proberen veranderen. “Aan alle transgenders die dagelijks te maken hebben met intimidatie, zelfhaat, misbruik en de dreiging van geweld. Ik zie je, ik hou van je en ik zal er alles aan doen om deze wereld ten goede te veranderen”, schrijft hij.

Juno en The Umbrella Academy

Page toonde zich in 2006 voor het eerst aan het grote publiek in de film X-Men: The Last Stand. Een jaar later volgde de echte doorbraak met de hoofdrol in de film Juno. Daarvoor kreeg hij ook een Oscarnominatie.

Recent schitterende Page ook in de succesvolle Netflix-reeks The Umbrella Academy als Vanya Hargreeves. Met de documentaire There’s Something in the Water maakte hij vorig jaar zijn debuut als regisseur.

Meer
Lees meer...