Elon Musk wil ongebruikte Twitternamen veilen

Elon Musk heeft een nieuwe manier ontdekt om geld te verdienen aan Twitter. Musk, die vorig jaar voor 44 miljard dollar (40,55 miljard euro) Twitter kocht, bracht al heel wat veranderingen door. Een grote daarvan was het verwijderen van inactieve accounts en bots. De interessante Twitternamen die daardoor vrijkomen, wil hij nu per opbod verkopen.

Volgens bronnen van The New York Times zou Musk van plan zijn om populaire, maar ongebruikte Twitternamen te veilen. Op die manier zou hij dus meer geld kunnen verdienen aan de app dan enkel de 8 dollar (7,4 euro) per maand van Twitter Blue-gebruikers.

Twitternamen veilen

Elon Musk liet in het verleden al weten dat hij 1,5 miljard gebruikersnamen opnieuw wil vrijmaken. De interessante namen zou hij daarbij nu willen veilen. Musk heeft geld nodig, want hij leende in totaal 13 miljard dollar (12 miljard euro) bij verschillende banken voor de overname van de app. Als onderpand gebruikte hij Tesla-aandelen ter waarde van 62,5 miljard dollar (57,6 miljard euro), wat overeenkomt met ongeveer een derde van zijn totale aandeel.

De gigantische lening, samen met de schulden die Twitter al had, zorgen ervoor dat Musk jaarlijks zo’n miljard interest moet betalen. En dat geld moet hij natuurlijk ook weten te verzamelen. Naast de betalende Twitter Blue-formule en de vele ontslagen die er al vielen bij Twitter, zou de veilig hier dus ook bij moeten helpen. Speciale namen kunnen op een sociaal medium heel wat geld opbrengen. Dat bewees Telegram, waar @news verkocht werd voor 2,4 miljoen dollar (2,2 miljoen euro).

Meer
Lees meer...