Twitter komt met tweede feed, gebaseerd op de ‘For You’-page van TikTok

Wie iOS gebruikt en vaak op Twitter te vinden is, heeft het misschien al gemerkt. Sinds kort is er een nieuwe feed toegevoegd aan de app. Het gaat om de ‘For You’-feed die eigenlijk een exacte kopie is van de ‘For You’-page van TikTok. In de ‘For You’-feed geeft TikTok je tweets waarvan het denkt dat je ze interessant zal vinden.

Het is nog niet gedaan met de vernieuwingen op Twitter. Sinds kort zijn er namelijk twee feeds te zien in de app. In de ene krijg je de tweets te zien van de mensen die je volgt, in de andere tweets waarvan Twitter denkt dat je ze interessant zal vinden.

‘For You’-feed

De nieuwe ‘For You’-feed is de eerste feed die je te zien krijgt wanneer je de app opent. In die feed krijg je tweets waarvan Twitter denkt dat je ze interessant zal vinden, maar ook tweets die simpelweg populair zijn op de app. Zo kan je sneller meezijn met de virale trends.

Wie meer geïnteresseerd is in wat de mensen die hij, zij of die volgt doen, kan overschakelen naar de ‘Following’-feed. Daarop krijg je enkel te zien wat de accounts die jij volgt tweeten, liken of retweeten.

Voorlopig is de nieuwe feed enkel te zien bij iOS-gebruikers, maar de functie zal binnenkort ook uitgerold worden voor Android-gebruikers.

Andere veranderingen

Twitter-CEO Elon Musk tweette eerder deze week nog dat de verandering uitgerold zou worden. Hij maakte daarbij duidelijk dat het deel uitmaakt van een grotere actie om de user interaction (UI) te verbeteren. In diezelfde tweet liet Musk ook weten dat er volgende week nog een verandering komt. Vanaf dan zal je tweets makkelijker in je ‘Bookmarks’ kunnen opslaan vanuit de balk onder een tweet. Tot slot liet hij ook weten dat de langere tweets, tot 4.000 woorden, begin februari zullen worden uitgerold.

Daarnaast zou Twitter ook werken aan Coins. Die zouden een soort betaalmiddel worden op Twitter, waarmee je je favoriete accounts kan belonen. Het zou gaan om verschillende gradaties, van het geven van 1 coin tot 5.000 coins. De coins die je hebt ontvangen worden vervolgens bewaard in je ‘Balance’, een soort wallet.

Meer
Lees meer...