Emilia Clarke brengt eigen comic book ‘M.O.M.: Mother of Madness’ uit met knipoog naar Daenerys Targaryen

Emilia Clarke, die we natuurlijk vooral kennen als Daenerys Targaryen in Game of Thrones, heeft nu haar eigen comic book uitgebracht. Het verhaal rond de alleenstaande moeder/chemisch ingenieur/superheld Maya die haar krachten krijgt uit haar menstruele cyclus werd geschreven door Emilia Clarke in samenwerking met Marguerite Bennett.

Het is ondertussen al meer dan twee jaar geleden dat we de laatste aflevering van Game of Thrones te zien kregen. En sindsdien is actrice Emilia Clarke niet blijven stilzitten. Binnenkort zal ze zo te zien zijn in de Marvel-reeks Secret Invasion, maar ze heeft ook meegeschreven aan een comic book dat volgende maand zal verschijnen.

M.O.M: Mother of Madness

Clarke omschrijft M.O.M.: Mother of Madness als “Deadpool meets Fleabag” en je merkt aan het plot al meteen dat het niet gaat om een doordeweekse superheld. De comic gaat namelijk over Maya, een alleenstaande mama die werkt als chemisch ingenieur en een dubbelleven heeft als superheld. Haar krachten haalt ze uit haar menstruele cyclus.

En dat is allemaal heel bewust. “Ik wilde dat Maya een alleenstaande moeder was. Dat was wat ik vooral wilde”, legt Clarke uit aan The Hollywood Reporter. Het idee voor de reeks begon in de auto. “Ik had een grappig gesprek met vrienden onderweg naar een optreden van Florence and the Machine. We keken naar de billboards met superhelden en grapten: ‘Zou het niet grappig zijn als er een superheld was die heel herkenbaar was en wat grappiger? Zou dat niet leuk zijn om te doen?’ En dat idee is bij me blijven hangen.”

Link met Game of Thrones

De link tussen ‘Mother of Madness’ en ‘Mother of Dragons’ is natuurlijk snel gelegd. En die link is er niet zomaar. “David Benioff en D.B. Weiss gaven me eens een ketting nadat ik een hersenbloeding overleefde. Op die ketting stond ‘M.O.D’ (een verwijzing naar Mother of Dragons, red.) en m’n vader vroeg: ‘Waarom draag je een Ministry of Defence-ketting?’. Hij kon het niet begrijpen.”

En die dubbelzinnigheid vond Clarke dus ook leuk voor het hoofdpersonage van haar eerste comic book. “Er zijn verschillende redenen waarom Mother of Madness de juiste naam was. Tijdens het brainstormen, dacht ik het eerst als grap, maar uiteindelijk was dat de beste naam.” M.O.M.: Mother of Madness verschijnt op 21 juli 2021.

House of the Dragon

Op dit moment wordt er druk gewerkt aan de Game of Thrones-prequel House of the Dragon. En dat is de Mother of Dragons natuurlijk ook niet ontgaan. “Het voelt heel surreëel”, zegt Clarke daarover. “Ik bedoel, ik ben hierop voorbereid want Miguel Sapochnick, de coshowrunner van de reeks, is een goede vriend van me.”

“Maar het is echt gestoord! Toen ik de foto’s zag dacht ik: ‘Wow! Wow’. Ik was alleen toen ik in de reeks meedeed. Ik wist niet dat ik vrienden had. Er waren zoveel vrienden om mee rond te hangen. Maar ja, het voelt surreëel om dat allemaal opnieuw te zien. Maar ik wens ze veel succes. Ik meen dat echt.”

Meer
Lees meer...