‘Emily in Paris’-acteur Lucas Bravo wil dat iedereen stopt met hem als lustobject te zien

We kennen hem allemaal wel, die knappe chef uit de populaire Netflixreeks Emily in Paris genaamd Gabriel. Een rol die de Franse acteur en model, de 33-jarige Lucas Bravo, plots tot een sekssymbool heeft omgedoopt. Dat leverde hem wel mooi een rol op naast niemand minder dan George Clooney en Julia Roberts, in de aankomende film Ticket to Paradise. Zelf is de acteur echter niet blij met de label ‘sekssymbool’ of ‘hartendief’. “Stop met mij te objectiveren”, smeekt hij.

Sinds vorig jaar de Netflixserie Emily in Paris uitkwam met Lily Collins in de hoofdrol, werd de serie een grote hit, voornamelijk dan bij het niet-Franssprekende publiek. Haar tegenspeler is Franse acteur en model Lucas Bravo (33) aka chef Gabriel. De populaire reeks lanceerde onlangs het tweede seizoen op de streamingdienst en daar kreeg de chefkok wel wat concurrentie. De onweerstaanbare Fransman moest opboksen tegen de sexy Brit – of eerder zijn accent – Lucien Laviscount aka Alfie.

Lustobject

De hoofdrol van de meest knappe chefkok van de afgelopen twee jaar, maakte acteur Lucas Bravo in één klap superberoemd. Hij werd ook dé hartendief van het jaar genoemd. Maar volgens de acteur zelf is het niet altijd even gemakkelijk om mooi te zijn. Hoewel hij er zich van bewust is dat net zijn goede looks hem de rol opleverden, zegt Bravo nu dat hij zich zorgen maakt dat hij als te knap wordt gezien om meer complexe rollen te kunnen spelen. Rollen die dus niet alleen om zijn uiterlijk draaien.

“Je kan geen mooi gezicht hebben en tegelijkertijd slim zijn of diepgang hebben. Daardoor kreeg ik steeds rollen zoals de domme gymleraar voorgeschoteld bijvoorbeeld”, onthulde Bravo recent in een interview met The Times. “En het is ontzettend moeilijk om dat beeld te doorbreken. Ik wil natuurlijk niet klagen, maar het is wel de realiteit.”

Naast het vechten om serieus genomen te worden in zijn toekomstige rollen, is de plotselinge roem die de Netflixserie hem heeft gebracht ook een uitdaging geweest. “Ik werd van de ene dag op de andere plots als een soort lustobject gezien”, zei hij. “Die onverwachte bekendheid als een hartendief of sekssymbool heeft me erg zelfbewust gemaakt”, voegde Bravo toe. “Als je stilstaat bij dat woord en het soort mensen dat het eigenlijk omvat, dan is dat meestal iemand die er gezond, knap en gespierd uitziet. En dat ben ik niet.”

Beroemd zijn is niet alles

De in Nice (Frankrijk) wonende acteur verduidelijkt dat hij gezond is, maar de manier waarop de maatschappij knappe mannen/hunks beoordeelt, ervoor zorgt dat “de kleine dingen die bepalen wie je bent en je menselijk maken” plotseling worden gezien als gebreken. Wat verre van gezond is, vooral voor diegene waar het over gaat. Noch uiterlijk noch roem zijn dus wat ze lijken, volgens Bravo.

“Ik denk dat beroemd zijn het ergste is wat je kan overkomen. Het is gewoon een rookgordijn, het betekent eigenlijk niets”, ging de Franse acteur verder. En de snelheid waarmee hij bekend werd, voelde volgens hem nogal “gehaast” aan en alsof het mogelijk jaren van hard werk die hij in het acteren had gestoken, heeft vernield. Alleen is Lucas Bravo nu wel megaberoemd, maar heeft hij een acteercarrière die een iets andere kant opgaat dan hij eigenlijk zou willen.

Maar dat kan ook gewoon de Fransman in hem zijn die praat. “Ik ben een Parijzenaar en natuurlijk klagen we de hele tijd. Dat is onze religie”, zei Bravo nog. “We zijn vaak oneens over iets en soms leidt dat tot een revolutie, en soms is het gewoon een jaar van gele hesjes zonder enige conclusie.”

Meer
Lees meer...