Ideeën voor ‘Emily in Paris’ seizoen 2 liggen al klaar, al gaf Netflix nog geen groen licht

Sinds begin deze maand staat het eerste seizoen van Emily in Paris op Netflix. De romantische dramaserie speelt zich af in Parijs. Emily Cooper (gespeeld door Lily Collins) woont er sinds kort en wordt er met een tsunami aan clichés geconfronteerd. Emily in Paris is best populair, maar of er een tweede seizoen komt, is nog niet geweten. Wat wel al vaststaat: de makers zijn alvast proactief geweest en hebben al ideeën klaar voor een vervolg.

In Emily in Paris gaat Emily Cooper het grootste avontuur van haar leven aan. Ze ruilt de VS in voor Frankrijk en gaat in Parijs werken voor een marketingbedrijf. Daar wordt ze echter helemaal niet hartelijk ontvangen. De culturele verschillen blijken hemelsbreed te zijn en Emily moet er alles aan doen om haar hoofd boven water te houden in een land waar ze niet eens de moedertaal spreekt.

(Pizzaketen Lou Malnati’s uit Chicago kon Emily in Paris niet smaken.)

Plannen liggen klaar

Netflix

Met een score van 7,3 op de strenge website IMDb mag Emily in Paris zich tot één van de betere producties van de planeet rekenen. (Toch werd de reeks uitgespuwd door Frankrijk.) Het is echter aan Netflix om te bepalen of er al dan niet een tweede seizoen van de reeks wordt besteld. Maker Darren Star, ook bekend van onder meer Younger en Sex and the City, heeft alvast plannen voor een tweede seizoen.

“In het tweede seizoen zal ze meer deel uitmaken van de wereld waarin ze leeft”, gaf Star te kennen aan het Amerikaanse Oprah Magazine. “Ze zal meer een inwoner van de stad zijn. Ze zal wat meer voet aan de grond krijgen, ze leeft nu echt daar.”

In een eventueel tweede seizoen zal de cultuurshock dan ook niet echt meer naar voren komen. Mocht Netflix een tweede seizoen bestellen, dan is het de bedoeling dat de cast uit het eerste seizoen terugkeert. In de komende weken moet blijken of er een seizoen 2 wordt besteld. Onze fingers staan alvast croisées.

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...