Eminem haalt uit naar mensen die weigeren een mondmasker te dragen in nieuwe single

Eminem and Kid Cudi
Eminem en Kid Cudi. (EPA)

In zijn nieuwe single met rapper Kid Cudi haalt Eminem uit naar mensen die weigeren een mondmasker te dragen. Daarnaast heeft de 47-jarige raplegende het onder andere over politiegeweld en de dood van George Floyd.

View this post on Instagram

And now a word from Princess Vada the chosen…

A post shared by Willis (@kidcudi) on

Vrijdag verscheen de single The Adventures of Moon Man & Slim Shady van de Amerikaanse rappers Kid Cudi en Eminem. Het is de eerste keer dat de twee met elkaar samenwerken. Kid Cudi verraste vorige week zijn fans op Instagram toen hij het nummer liet aankondigen door zijn dochter.

Een hoop idioten in de regering

In het nummer haalt Eminem, die nooit vies is van een beetje controverse, uit naar president Trump en zijn ministers. Zo noemt hij de regering-Trump “bunch of half-wits up in office” (een hoop idioten die de macht hebben).

Daarna heeft hij het over de huidige coronapandemie. Zo zegt hij dat de helft van de Amerikanen besmet zijn met het coronavirus en erbij loopt als zombies. Dat terwijl de andere helft van de bevolking het virus niet serieus neemt en zelfs spot met de ernstige situatie. “I just used the same basket as you shopping. Now I’m in a casket from you coughing” (Ik gebruikte net hetzelfde winkelmandje als jij. Nu zit ik in de kist omdat jij moest hoesten).

Politiegeweld

Later heeft Eminem het over politiegeweld. “Prayers to George Floyd and Ahmaud Arbery. How the f— is it that so many cops are dirty? Stop, man, please officer, I’m sorry. But I can’t breathe when I got you on top of me. Your goddamn knee’s on my carotid artery.

De twee hinten bovendien naar nog twee samenwerkingen in de toekomst. Op het einde van het nummer zeggen ze namelijk “the trilogy continues“.

Gesponsorde artikelen