‘Euphoria’: bedenker komt met goed nieuws over start seizoen 2

Als alles goed gaat, begint het tweede seizoen van Euphoria nog dit jaar. Dat heeft Sam Levinson, die de reeks maakt voor HBO, gezegd. Officieel is die datum wel nog niet, omdat de coronapandemie mogelijk opnieuw roet in het eten gooit.

Euphoria was een van de beste series van 2019. De reeks van HBO leek op het eerste gezicht een typische tienerserie met iets meer seks en drugs dan we gewoon zijn. Maar wie bleef kijken, merkte al snel dat Euphoria veel dieper gaat.

Extra afleveringen

Toen het eerste seizoen van Euphoria begin augustus 2019 na acht afleveringen gedaan was, was al beslist dat de reeks zeker een tweede seizoen zou krijgen. Op 11 maart kwam de cast daarvoor zelfs bijeen om samen het script te lezen. Maar toen brak de wereldwijde pandemie door het nieuwe coronavirus uit en viel alles stil.

Ondertussen is er nog steeds niet beslist wanneer de opnames van dat langverwachte tweede seizoen van start kunnen gaan. Om het wachten voor de fans wat te verwachten, besloot HBO twee extra afleveringen te maken die coronaproof konden gefilmd worden. Begin december kwam de special over Rue (Zendaya) uit en sinds afgelopen weekend is de special over Jules (Hunter Schafer) te zien.

Tweede seizoen

Op officieel nieuws over het tweede seizoen is het echter nog steeds wachten. Tegen IndieWire liet Sam Levinson recent wel verstaan dat hij hoopt nog dit jaar de eerste afleveringen te kunnen uitbrengen. Daarvoor zouden de opnames rond maart moeten starten, één jaar na de oorspronkelijke startdatum.

Hij voegde er wel zelf aan toe dat hij niet zeker weet of die doelstelling haalbaar zal zijn. De Verenigde Staten worden op dit moment namelijk nog steeds heel zwaar geteisterd door het coronavirus.

Meer
Lees meer...