Eurovisie-romance tussen Efendi en TIX gaat verder: “Ik wil verhuizen naar Noorwegen”

In de aanloop naar het Eurovisiesongfestival waren we allemaal getuige van de bloeiende romance tussen Efendi uit Azerbeidzjan en TIX uit Noorwegen. Hoewel die eerst niet meer leek dan een promotiestunt, lijkt het nu, zo’n twee weken na het Eurovisiesongfestival, toch serieuzer te zijn dan het leek. Zo vertelde Efendi in een interview voor Sputnik Azerbaijan dat ze “als het nodig zou zijn, zou verhuizen naar Noorwegen”.

Hoewel je zou denken dat er tijdens Eurovisie rivaliteit zou ontstaan tussen de deelnemende artiesten, was daar bij Noorwegen en Azerbeidzjan dit jaar geen sprake van. De twee artiesten TIX en Efendi konden het namelijk wel heel goed met elkaar vinden en gingen in Nederland zelfs op date.

Verhuizen naar Noorwegen

Ondertussen zijn Andreas Haukeland, zoals TIX echt heet, en Samira Efendiyeva, of kortweg Efendi, opnieuw thuis, maar de liefde is nog niet gaan liggen. Zo kwam het onderwerp TIX ter sprake in een nieuw interview van Efendi voor het lokale Sputnik Azerbaijan. Daarbij liet ze weten dat de liefde nog steeds groot is. “Om eerlijk te zijn, in het begin dacht ik dat het niet serieus was. Ik snapte niet wat er aan het gebeuren was. Ik ging naar het Eurovisiesongfestival om te winnen, niet om iemand te ontmoeten. Hoewel ik met heel andere plannen ging, kreeg ik een geschenk van het lot. Nadat Eurovisie erop zat, ontdekte ik dat hij zelfs voor de start van de wedstrijd, in Noorwegen, al verschillende video’s had gefilmd die aan mij gericht waren. Ik wist daar niets van.”

Ook al zijn ze terug in hun thuisland, TIX en Efendi houden nog steeds contact. “We spreken bijna elke dag. We communiceren, inspireren en steunen elkaar.” Er zijn zelfs al plannen voor bezoekjes in de nabije toekomst. “Ik heb hem al uitgenodigd naar Baku en hij wilde ook zelf komen om mijn ouders te ontmoeten. Toen we afscheid namen na het Eurovisiesongfestival gaf hij me een gouden armband en zei hij: ‘Wacht op me en vergeet met niet’.”

Trouwplannen?

In het interview sprak Efendi ook al over een mogelijk huwelijk. “Ik weet niet of ik met hem zal trouwen. Het hangt af van het aanzoek. Als we zouden trouwen, dan zou ik waarschijnlijk naar Noorwegen verhuizen. Waar mijn echtgenoot is, daar ben ik. Ik ben nog nooit in Noorwegen geweest. Ik wil echt het noorderlicht zien daar. Het is er heel mooi. Ik heb dat al gezien in de foto’s en video’s die Andreas me stuurde. Hij leert nu over mijn cultuur en ik over die van hem.”

Maar het coronavirus zorgt ervoor dat de twee voorlopig gescheiden blijven van elkaar. “Hij wil echt naar Baku vliegen, maar hij kan dat nu niet doen. Hun grenzen zijn gesloten. We zullen wachten tot dit allemaal voorbij is, of als er geen andere opties zijn, kunnen we ergens op neutraal gebied afspreken.” Efendi laat ook weten dat ze hoopt dat hun ontmoeting kan doorgaan zonder camera’s en pers zodat ze echt de kans krijgen om aan hun relatie te werken.

Bekijk hier nog eens een overzicht van de romance tussen Efendi en TIX, of kortweg Efendix zoals TIX het zelf gedeeld heeft:

Bekijk hier nog eens de optredens van TIX en Efendi op het Eurovisiesongfestival:

Meer
Lees meer...