Eurovisiesongfestival: Dj Astronaut van Subwoolfer ontmaskerd als vorige Noorse deelnemer TIX

Gisteren kwam Noorwegen voor het eerst in actie op het Eurovisiesongfestival. Het is een van de opvallendste acts van het jaar en dat komt vooral omdat niemand weet wie er achter de gele wolvenmaskers schuilgaat. Ook de astronaut/dj in de achtergrond was een groot mysterie, maar dat is nu onthuld.

Het Eurovisiesongfestival is al één mysterie armer. We weten nu namelijk wie een van de personen op het podium van Noorwegen is. Het gaat om dj Astronaut die gespot werd zonder helm.

Subwoolfer

Noorwegen had zonder twijfel een van de opvallendste acts van de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival. De gele wolven Keith en Jim en hun nummer Give That Wolf A Banana brachten een stukje absurde hilariteit in een show die bulkte van ballades.

Wie er achter de maskers van de twee wolven schuilgaan, is nog niet officieel bekendgemaakt. Maar we kennen nu wel al één persoon die met de Noren op het podium staat. Dj Astronaut werd namelijk gefilmd door de Noorse openbare omroep NRK toen hij z’n helm afnam en daaronder ging niemand minder dan TIX schuil, de Noorse inzending uit 2021.

TIX

Tix Efendi Turijn
Instagram efendi_music

TIX nam vorig jaar deel aan het Eurovisiesongfestival voor Noorwegen met het nummer Fallen Angel. Met z’n glitterkostuum, witte bontjas en gigantische vleugels haalde hij de finale waarin hij uiteindelijk op de 18de plaats eindigde. Maar het was vooral naast het podium dat TIX in de kijker liep.

TIX had toen namelijk een kleine (en superschattige) romance ontwikkeld met Efendi, de deelneemster uit Azerbeidzjan. Hij documenteerde die romance op YouTube en kon zo miljoenen harten winnen. En de liefde tussen hen is kennelijk nog niet voorbij. Want Efendi is momenteel ook in Turijn van waaruit ze al een Instagram Story deelde waarop ze hand in hand loopt met TIX. TIX krijgt dus nog een kans om het Eurovisiesongfestival te winnen, want Noorwegen heeft zich opnieuw geplaatst voor de finale.

Bekijk hier nog eens het optreden van TIX op het Eurovisiesongfestival van 2021:

Bekijk hier de video van de lovestory van Tix en Efendi:

Meer
Lees meer...