‘Eveline’ gebruikte ook foto’s van 24-jarige Gentse lerares

Er zijn opnieuw meer details uitgelekt over 27-jarige Gentenaar G.R., die verantwoordelijk is voor de verspreiding van naaktbeelden van Stan Van Samang, Sean Dhondt en Peter Van de Veire. Die man deed zich op sociale media voor als ‘Eveline’ en gebruikte daarbij foto’s van anderen. Volgens de krant Het Nieuwsblad gebruikte G.R. onder andere beelden van een jonge Gentse onderwijzeres.

Begin september barstte de zaak rond naaktbeelden van de BV’s Stan Van Samang, Sean Dhondt en Peter Van de Veire los. Half Vlaanderen kreeg toen de foto’s en video’s doorgestuurd via WhatsApp of Facebook Messenger. Stan Van Samang diende daarop klacht in en begin oktober wist de politie een verdachte te arresteren. De 27-jarige Gentenaar G.R. bekende meteen de feiten.

Kort daarna raakte bekend dat G.R. niet aan zijn proefstuk toe is. De man zou al meerdere jaren heel wat bekende en onbekende Vlamingen hebben gecatfisht. Daarvoor gebruikte hij altijd fake profielen met foto’s van andere mannen of vrouwen.

Een van die slachtoffers van wie ongevraagd haar foto’s zijn gebruikt door G.R., aka ‘Eveline’, is een jonge leerkracht uit Gent. In Het Nieuwsblad vertelt zijn hoe ze daarachter kwam. Op een bepaald moment kreeg de 24-jarige onderwijzeres een de vraag van een jeugdvriend of zij het was die hem ’s nachts berichten stuurde. “Mijn profiel was blijkbaar gehackt. De jongen was op ­Instagram benaderd door een zekere ‘Eveline’, die foto’s van mij als haar profielfoto’s had ­ingesteld.”

Meerdere keren

En het bleef niet bij één keer. De onderwijzeres kreeg in totaal van zeven verschillende mannen vragen over haar foto’s. “Soms heette ze Eveline, dan weer Eefje of Eve. De ene keer vertelde ze dat ze een Hollandse was uit Antwerpen, dan weer dat haar papa gestorven was tijdens de aanslagen in Zaventem. Maar het was volgens de jongens nooit de bedoeling om te babbelen, wel om pikante foto’s uit te wisselen”, legt ze uit.

“Ik schaamde me dood. Ik vroeg die jongens om screenshots van die valse profielen, die ik rapporteerde aan Instagram. Maar telkens veranderde hij de schrijfwijze van het valse profiel en ging gewoon door. Ik voelde me zo machteloos: ik kon die valse profielen niet stoppen”, gaat de onderwijzers verder.

Vakantiefoto’s

Aanvankelijk zou G.R. onschuldige vakantiefoto’s van haar sociale media hebben gebruikt. Of hij later ook naaktfoto’s van haar stuurde, moet onderzoek nog uitwijzen. “Ik heb een aantal naaktfoto’s van mezelf op mijn computer. Tijdens een ­buitenlandse stage wisselde ik weleens foto’s uit met mijn toenmalige vriendje. Ik zou het erg vinden mochten ook andere mannen die hebben ­gezien”, zegt ze.

Volgens Het Nieuwsblad zijn de foto’s van de 24-jarige vrouw ook bij minstens één van de drie BV’s gebruikt. Die herkende de beelden namelijk formeel volgens zijn advocaat.

Andere slachtoffers

Het wordt ook steeds meer duidelijk dat de drie gekende BV’s niet de enige slachtoffers zijn van G.R.. Zo zijn er ook heel wat onbekende mannen die door hem gecontacteerd zijn. Zij zouden een groepsklacht indienen volgende maand.

Daarnaast is er ook nog zeker een vierde BV. Die heeft vorig jaar al klacht ingediend. Zijn zaak is overgemaakt aan het Brusselse pakket.

Meer
Lees meer...