Exact 10 jaar geleden startte ‘The Big Bang Theory’: 10 dingen die je nog niet wist over de serie

Exact 10 jaar geleden startte ‘The Big Bang Theory’: 10 dingen die je nog niet wist over de serie

Het is vandaag dag op dag tien jaar geleden dat de eerste aflevering van de hitcomedy ‘The Big Bang Theory’ werd uitgezonden. Morgen beginnen de nerds al aan het elfde seizoen en dat is reden genoeg om de serie eens van dichterbij te bekijken. Ter ere van de tiende verjaardag zochten wij 10 dingen die je nog niet wist over de serie.

1. Muzikale acteurs

Giphy

In de serie zien we verschillende personages een instrument bespelen. En het zijn ook echt de acteurs die de muziek maken. Simon Helberg, die Howard speelt, is een professionele pianospeler en ook Johnny Galecki (Leonard) kon al van kleins af aan de cello bespelen, maar Jim Parsons (Sheldon) en Mayim Bialik (Amy) leerden speciaal voor de serie hun instrumenten. Zo leerde Bialik harp en Parsons blokfluit en theremin.

2. Er loopt echt iemand met een doctoraat rond

Giphy

De serie wordt overspoeld met dokters, maar er loopt op de set ook echt iemand rond die een doctoraat op zak heeft. Mayim Bialik (Amy) heeft zo in het echte leven ook een doctoraat, eentje in de neurowetenschappen.

3. Een actrice die later zou meespelen in de serie werd er eerder al in vernoemd

Giphy

En er is nog iets speciaals aan Mayim Bialik. Ze werd in het eerste seizoen van de serie al vernoemd. Raj, Leonard en Howard bespreken wie ze kunnen kiezen om Sheldon te vervangen in hun quizploeg en daarop stelt Raj Bailik voor: “Weet je wie er blijkbaar heel slim is? Het meisje dat meespeelde in Blossom. Ze heeft een doctoraat in de neurowetenschappen of zoiets.” Amper twee seizoenen later werd ‘het meisje uit Blossom‘ toegevoegd aan de cast. Leuk extraatje: in Blossom speelde Johnny Galecki ook een klein rolletje. Hij was er de love interest van Bialik.

4. Penny blijft mysterieus

Giphy

Na tien seizoenen weten we uiteraard al een hoop van de personages. Maar ondanks dat Penny er al van bij het begin bij is, blijft ze een mysterieus personage. Zo weten we nog steeds niet wat haar achternaam is. Kaley Cuoco Sweeting, de actrice die Penny speelt, zou dat graag zo houden. Producer Bill Prady heeft echter al gezegd dat we eventueel de achternaam van Penny nog wel te weten zullen komen, maar een andere producer zegt dan weer het tegenovergestelde. Al zou je kunnen zeggen dat ze na haar huwelijk met Leonard eigenlijk Penny Hofstadter heet.

5. Sheldon zijn T-shirts zijn belangrijker dan je denkt

Giphy

Sheldon, en de anderen, zijn grote comic book fans. Ze dragen dan ook vaak kledij van die series. Een van de favoriete superhelden van Sheldon is zo Green Latern. We zien Sheldon dan ook meermaals met een Green Lantern-T-shirt aan. Hij draagt die in verschillende kleuren, en die hebben een extra betekenis. De kleuren van die T-shirts geven het humeur van de excentrieke wetenschapper weer. Rood staat zo voor woede, oranje voor hebzucht, geel voor angst, groen voor moed, blauw voor hoop, indigo voor medeleven en paars voor liefde. Let er maar eens op als je de serie nog eens (voor de zoveelste keer) herbekijkt!

Naast Green Latern, is Sheldon ook een grote Flash-fan. Hij verkleedde zich niet alleen al in de supersnelle superheld, maar hij draagt ook af en toe T-shirts met z’n logo op. Maar Sheldon is niet alleen fan van de Flash, de Flash is ook fan van Sheldon! Zo draagt Cisco Ramon, het personage uit de Netflixreeks The Flash, vaak The Bing Bang Theory-T-shirts waaronder de Bazinga-T-shirts van Sheldon.

6. Sheldon en auto’s

Giphy

Sheldon rijdt in de serie niet met de auto, waardoor hij altijd moet vervoerd worden door zijn vrienden. Maar in het echt doet Jim Parsons dat natuurlijk wel. Hij verschilt hier zelfs zoveel van z’n personage, dat hij het liefst zelf achter het stuur zit omdat hij ziek wordt als hij als passagier in de wagen zit.

7. De set wordt hergebruikt in verschillende scènes

YouTube

Penny, Leonard en Sheldon wonen op de derde verdieping van hun appartementsgebouw, en net zoals de kapotte bel in Samson en Gert is er een terugkerende gag in het gebouw: de lift werkt niet. We zien de personages dan ook vaak de trappen op- en aflopen. Maar voor die scènes wordt telkens dezelfde set gebruikt. Zowel de eerste, tweede als derde verdieping zijn dus dezelfde set, met hier en daar een paar veranderingen.

8. ‘Soft Kitty’ is een echt lied

Giphy

‘Soft Kitty’ is een running gag geworden in de show. Als Sheldon ziek is, is het de enige manier om hem een beetje te bedaren. Het lied is echter gebaseerd op een echt kinderliedje. De lyrics komen uit het gedicht ‘Warm Kitty’ van Edith Newlin, dat al in 1930 uitkwam, en de melodie werd overgenomen van een traditioneel Pools slaapliedje. De erfgenamen van Newlin spanden zo al een zaak aan tegen The Big Bang Theory, maar die verloren ze.

9. De show werd twee keer hernieuwd voor drie seizoenen en dat is historisch

Giphy

In het huidige woelige televisielandschap is het al een prestatie als je show voor een nieuw seizoen wordt hernieuwd. Maar The Big Bang Theory slaagde er twee keer op rij in om in één keer voor drie jaar hernieuwd te worden. Zowel in 2011 als in 2014 bestelde CBS drie nieuwe seizoenen. Dat is historisch, aangezien het de eerste keer was in de moderne televisiegeschiedenis dat een fictieserie dat bewerkstelligde.

Velen dachten dat ze ook de hattrick, drie keer na elkaar voor drie seizoenen hernieuwd worden, zouden halen. Maar eerder dit jaar kregen ze te horen dat ze er zeker nog twee seizoenen zullen mogen bijdoen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze ook na 2019 nog verder zullen doen.

10. Alle personages hebben Penny al naakt gezien, behalve ééntje

Giphy
Penny was van het begin al meteen de love interest van Leonard. Het duurde eventjes, maar de twee werden ook echt een koppel (met hun ups en downs). Maar ook de andere hoofdpersonages hebben Penny al naakt gezien. Allemaal, behalve eentje. Howard is de enige die Penny nog niet ‘in al haar glorie’ heeft mogen aanschouwen, ondanks dat hij de eerste was die met haar flirtte.

Gesponsorde artikelen