Actrices Jenna Ortega en Melissa Barrera niet meer te zien in nieuwe ‘Scream’

De productie van Scream VII is nog niet van start gegaan, maar toch is er de laatste dagen heel wat nieuws rond de film. Zo werd eerder actrice Melissa Barrera al ontslagen door uitspraken over het conflict tussen Hamas en Israël. Vandaag volgt het nieuws dat ook actrice Jenna Ortega niet zal terugkeren. Bij haar zou het gaan om een overlapping van opnames.

Begin 2022 kwam de vijfde Scream uit en dit jaar volgde de zesde. In beide films waren actrices Melissa Barrera en Jenna Ortega te zien. In eerste instantie zouden de twee ook terugkeren in de bevestigde zevende film. Maar dat zal nu niet meer het geval zijn. Hoe de productie dat zal opvangen en welke invloed dat zal hebben op het verhaal, valt af te wachten.

Exit Melissa Barrera

Op 8 maart verscheen Scream VI in de bioscoop. Daarin kregen fans van de oude slasher-film te zien hoe het nog gaat met Tara (Jenna Ortega), Sam (Melissa Barrera), Mindy (Jasmin Savoy Brown) en Chad (Mason Gooding) als overlevers van Ghostface. Ondertussen werd ook de komst van een zevende film al bevestigd. Maar daarin zullen de twee personages Sam en Tara dus niet meer terugkeren.

De nieuwsmolen begon gisteren, toen werd bekendgemaakt dat Melissa Barrera van de productie werd ontslagen. Dat gebeurde nadat de actrice zich zou hebben uitgelaten over het conflict in Palestina en Israël. Daarbij riep ze op om onschuldige kinderen en mensen in Palestina te beschermen. Iets wat bij de filmstudio werd gezien als steun aan Gaza en dus ingaat tegen de steun van de Verenigde Staten aan Israël.

Jenna Ortega

Nog geen dag later raakt ook bekend dat Jenna Ortega uit het project is gestapt. Officieel wordt gezegd dat die beslissing werd gemaakt door een overlapping van opnames van Scream VII en het tweede seizoen van Wednesday. Maar omdat de timing zou specifiek is, denken fans alvast dat er meer aan de hand is.

Ortega heeft nog niet gereageerd op haar exit, maar Barrera deed dat wel al. “Een groep mensen staat niet gelijk aan hun leiders”, schrijft ze op Instagram. “Ik zal me blijven uitspreken over zaken als dat nodig is. Stilte is geen optie.”

Meer
Lees meer...