Familie Gooris dompelt zich onder in Japanse cultuur in ‘Expeditie Gooris: Japan’

Na Europa en Amerika maakt de familie Gooris binnenkort Japan onveilig. Vanaf 8 januari kunnen de fans van de vorige seizoenen opnieuw bij VTM 2 terecht voor nieuwe avonturen van Kelly, Sam, Shania en Kenji. Deze keer trekken ze dus naar Japan, waar de cultuurshocks voor Sam zich lijken op te stapelen.

Het eerste seizoen van Expeditie Gooris dateert ondertussen al van 2021. Daarin trok het gezin door Europa en hielden ze halt in Duitsland, Kroatië en Italië. Dat seizoen werd een succes en in 2023 volgde dan ook een tweede seizoen. Deze keer was de bestemming de Verenigde Staten, waar de familie Gooris grote trekpleisters als Venice Beach in Los Angeles, de Golden Gate Bridge in San Francisco en Las Vegas bezocht.

Expeditie Gooris: Japan

Nu komt er dus een derde seizoen aan. Daarin trekt het gezin opnieuw naar een verre bestemming. Voor zijn vijftigste verjaardag kreeg Sam Gooris van zijn vrouw namelijk een reis naar zijn droombestemming cadeau. Ook de kinderen gaan terug mee op avontuur.

Met Kelly als reisleider dompelt het gezin zich volledig onder in de Japanse cultuur. Daarbij bezoeken ze zowel de gigantisch moderne steden als de adembenemende natuur. Daarnaast speelt ook het eten natuurlijk een grote rol … en dan vooral de sushi. Hoewel het op het eerste zicht dus een droomreis lijkt, is het voor het gezin toch ook aanpassen.

Tijdens hun reis krijgen ze dan ook met enkele cultuurschokken en opvallende tradities te maken. “De paniek sloeg toch lichtjes toe toen we in Tokio aankwamen. Ik had al snel in het snotje dat we maar weinig Japanners zouden tegenkomen die Engels verstaan. En dat Japans is Chinees voor mij”, klinkt het bij Sam.

Bekijk hier een eerste fragment:

Expeditie Gooris: Japan is vanaf maandag 8 januari te zien op VTM 2.

Meer
Lees meer...