Left Right
scrollTop top

Facebook Messenger voert doorstuurlimiet in


Facebook Messenger

Vandaag kondigde Facebook aan dat ze een doorstuurlimiet zullen doorvoeren op Facebook Messenger. Zo willen ze gebruikers een betere ervaring geven. Je zal nog naar maximum vijf mensen of groepen tegelijk iets kunnen doorsturen.

“Als onderdeel van onze voortdurende inspanningen om mensen een veiligere, meer privéberichtenervaring te bieden, introduceren we vandaag een doorstuurlimiet op Messenger. Zo kunnen berichten slechts naar vijf mensen of groepen tegelijk worden doorgestuurd”, zegt woordvoerder Jay Sullivan in een statement.

Veilige plek

De organisatie wil zo het delen van verkeerde informatie tegengaan. “Doorsturen beperken is een effectieve manier om de verspreiding van virale verkeerde informatie en schadelijke inhoud te vertragen. Want die hebben vaak de potentie om echte wereldschade te veroorzaken.”

“We willen dat Messenger een veilig en betrouwbaar platform is om in contact te komen met vrienden en familie”, gaat Sullivan verder. “Eerder dit jaar hebben we functies geïntroduceerd. Bijvoorbeeld veiligheidsmeldingen en eenvoudigere manieren om ongewenste berichten te blokkeren. Deze nieuwe functie biedt nog een extra beschermingslaag door de verspreiding van verkeerde informatie of schadelijke inhoud te beperken. We geloven dat het mensen zal helpen online veiliger te blijven.”

Coronavirus

Ook mede door het coronavirus wil Facebook nu veranderingen. “Wij zijn van mening dat het beheersen van de verspreiding van foute informatie van cruciaal belang is. Vooral omdat de wereldwijde coronaviruspandemie voortduurt en we op weg zijn naar grote verkiezingen in de VS, Nieuw-Zeeland en andere landen.” Zo wil het bedrijf meer transparantie en nauwekerige informatie bieden aan de gebruikers. “Onze Coronavirus Community Hub geeft mensen toegang tot up-to-date informatie en bronnen.

“Die zijn ontworpen om hen te helpen veilig te blijven. Ons steminformatiecentrum en kiezersregistratiemeldingen zorgen ervoor dat mensen weten hoe ze zich moeten registreren. En we moedigen hen aan om hun stem te laten horen. We introduceren een doorstuurlimiet op Messenger om de inspanningen te beteugelen van diegenen die chaos willen veroorzaken. Ze willen onzekerheid zaaien of onbedoeld nauwkeurige informatie ondermijnen.” WhatsApp voerde de doorstuurlimiet vorig jaar al in.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…