FACTS krijgt dan toch een editie dit jaar

De Belgische conventie FACTS kondigde eind maart aan dat hun voorjaarseditie werd afgelast door de uitbraak van het coronavirus. Maar nu zetten ze een nieuwe editie op poten. Deze editie zal draaien rond Belgische artiesten.

FACTS: The Homeworld Edition zal op 24 en 25 oktober doorgaan in de Flanders Expo in Gent. “Na decennia aan avonturen in afgelegen universa is het tijd om te herontdekken wat de homeworld te bieden heeft,” staat op de site te lezen.

Talenten van thuis

https://www.instagram.com/p/CEjxE5cAin4/?igshid=hajh58ts9r1s

“Onze scouts waren de laatste tijd niet op vakantie. Ze hebben hard gewerkt om informatie te vergaren over lokale helden, verborgen schatten en nieuw entertainment.” Zo wil FACTS dit jaar artiesten van België naar het evenement brengen. Op Twitter laat de organisatie weten dat internationale bekendheden er op deze editie niet zullen zijn. Dit omdat het nog te onzeker is dat internationaal reizen met het coronavirus mogelijk is.

“Jouw bezoek aan het FACTS-Moederschip zal opgewaardeerd worden met de nieuwste technologie en protocols. Zo kunnen we een veilige trip garanderen. De thuishaven kent nu moeilijke en uitdagende tijden, maar met de nodige extra’s, voorzorgen en aangepaste schema’s kunnen we eindelijk weer veilig samenkomen om onze gemeenschappelijke passie voor popcultuur te vieren,” laat de organisatie nog weten.

Regels

Voorlopig zijn er nog geen tickets beschikbaar, maar we weten wel al dat er live Q&A’s, shows en optredens komen. “Deze inspiratiesessies worden uiteraard aangevuld met diverse leuke en gratis activiteiten en shows in diverse zalen en een grote Geek Market in het centrum,” belooft FACTS op Instagram.

Maar ook FACTS wil zich, en ons, beschermen tegen het virus. Daarom zullen mondmaskers verplicht zijn en er afstand moet gehouden worden. Ook zal er overal ontsmettende handgel beschikbaar zijn. Daarnaast worden er verschillende tijdsloten en aankomsttijden ingevoerd. Er zullen nog speciale luchtkanonnen zijn en er komen overal camera’s die ervoor te zorgen dat er niet te veel volk is.

Meer
Lees meer...