FACTS voorjaarseditie afgelast door coronacrisis: tickets geldig in oktober

De lente-editie van FACTS in Flanders Expo Gent wordt geannuleerd. Het evenement stond nochtans gepland na 3 april, de voorlopige einddatum van de speciale maatregelen om het coronavirus in te dijken. Op FACTS passeren traditioneel heel wat Amerikaanse sterren de revue. Washington stelde onlangs een inreisverbod in vanuit Europa, maar dat is niet geldig voor Amerikaanse burgers.

“Nadat we alle mogelijke opties van veiligheidsmaatregelen hebben uitgeput, hebben we uiteindelijk beslist om de richtlijnen van de lokale gezondheidsorganisaties en overheden te volgen, die aangegeven hadden dat evenementen geannuleerd moesten worden”, zegt de organisatie van FACTS in een verklaring. “Omdat het ons hoofddoel is om onze geweldige community de unieke ervaring te bieden die ze verdienen en om hun veiligheid te garanderen, hadden we simpelweg geen andere opties meer.”

Sterren komen toch nog

Drie sterren die geboekt stonden in het weekend van 4 en 5 april zullen naar de herfsteditie van FACTS komen op 24 en 25 oktober. Het gaat om Ian Somerhalder, Rebecca Mader en Troy Baker.

Tickets inwisselbaar

De organisatoren van FACTS zullen alle bezoekers en partners zo snel mogelijk via e-mail contacteren. Ze zullen op die manier ook duidelijk maken wat de volgende stappen zijn voor het evenement in het najaar. Mensen die een ticket voor FACTS in april gekocht hadden, zullen dat kunnen gebruiken voor de editie in oktober. Volgens de eerste berichten zouden bezoekers ook de mogelijkheid krijgen om een aanvraag tot terugbetaling van de april-tickets in te dienen.

Meer
Lees meer...