Fanalytics geeft je nu al een voorsmaakje op je Spotify Wrapped

Binnenkort is het weer zover, dan zal je kunnen ontdekken welke nummers, artiesten en albums je het afgelopen jaar het meest beluisterde met Spotify Wrapped. Maar wie niet kan wachten tot de eerste week van december, kan nu al een klein voorsmaakje krijgen via de website Fanalytics.

De eerste week van december staat sinds enkele jaren niet meer enkel gelijk met Sinterklaas, maar ook met het delen van je Spotify Wrapped. Ook dit jaar mag je die binnenkort weer verwachten, al zal je nog wel een weekje (of zelfs iets langer) geduld moeten hebben. Wie toch al een eerste blik wil op zijn, haar of hun meest beluisterde artiesten van het jaar, kan dat doen via het nieuwe Fanalytics.

Fanalytics

Fanalytics is een website waarop je je kan aanmelden met Spotify. Vervolgens krijg je enkele van je meest beluisterde artiesten te zien. Die worden ingedeeld in verschillende categorieën, zoals ‘Your go-to party starter artist‘, ‘Your go-to cry time artist‘ of ‘Certified undiscovered artist‘. Je krijgt van elk van deze artiesten te zien welk nummer je op dit moment het meest beluistert, welk nummer je ‘forever favorite’ is en welk album je het meest beluistert. Daarnaast kom je ook – net zoals bij Spotify Wrapped – te weten in welk percentiel van de fans je je bevindt. Fanalytics laat ook weten wanneer je het vaakst naar de artiest luistert, bijvoorbeeld op een regenachtige dag of op de dansvloer.

Ook Spotify Wrapped komt er natuurlijk weer aan. Recent begon de Zweedse muziekstreamingdienst de komst van de nieuwe editie van Wrapped te teasen. Normaal houdt Spotify voor Spotify Wrapped data bij tot het einde van oktober, maar dit jaar liet de streamingdienst weten dat het nog wat langer doorging. Mogelijk zal dit ervoor zorgen dat we Spotify Wrapped iets later dan gewoonlijk zullen krijgen.

Bekijk via deze link jouw Fanalytics.

Meer
Lees meer...