Left Right
scrollTop top

FarmVille verdwijnt van Facebook vanaf 2021: wel nog mobiel beschikbaar


Farmville verdwijnt Facebook
© Farmville

Gamestudio Zynga heeft op zijn website aangekondigd dat het spel FarmVille binnenkort niet meer te spelen is via Facebook. De klassieker zag in 2009 het daglicht, maar zal wel nog via Android en iOS te spelen zijn.

Nog tot 31 december 2020 is het mogelijk om op Facebook FarmVille te spelen. Daarna verdwijnt het spel onherroepelijk van het platform. De reden: Facebook zal niet langer Flash-games toestaan op zijn platform. Zo stopt Adobe met het uitgeven en updaten van de Flash-browserplugin.

Verder meldt Zynga dat gamers tot 17 november hun uitgaven voor FarmVille kunnen spenderen. Daarna wordt het betaalsysteem gesloten en wordt er geen geld meer teruggestort.

(Amazon lanceert gamingplatform Luna: strijd om online gamer barst helemaal los.)

Hoeveel mensen de originele FarmVille via Facebook nog spelen, is niet geweten. Ondertussen heeft Zynga wel verschillende versies van de game uitgebracht. Die zullen volgend jaar nog steeds beschikbaar zijn op Android en iOS.

Voor wie het afgelopen decennium onder een steen leefde: in FarmVille bouwen gamers een eigen boerderij. Het is de bedoeling dat je het land omploegt en dieren verzorgt. In 2010, een jaar nadat FarmVille op Facebook werd uitgebracht, had het spel bijna 84 miljoen spelers per maand.

(Microsoft doet miljardenkoop: niet TikTok, maar gamingreus Bethesda.)

Europese Facebookdiensten

EPA

Facebook laat verder aan de nieuwswebsite VICE weten dat het zijn diensten misschien niet langer zal kunnen aanbieden aan de 410 miljoen Europese gebruikers. De uitspraak van Facebook komt er na een voorlopig vonnis van de Data Protection Commission (DPC) van Ierland. Dat is een onafhankelijke instelling die erop toeziet dat de het recht van EU-burgers op bescherming van hun persoonlijke gegevens nageleefd wordt.

Door die beslissing moet Facebook een einde maken aan de transfer van data van Europese gebruikers naar servers in de Verenigde Staten. Zo vrezen sommigen in Europa dat de Amerikaanse regering deze gegevens controleert. Facebook spant nu een proces aan tegen de beslissing van de DPC en stelt zich geviseerd te voelen.

(Fall Guys: Ultimate Knockout stijgt in populariteit.)


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.776.671
 • Aantal
  doden
  1.124.669
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  240.159
 • Aantal
  doden
  10.489