FIFA komt met eigen streamingdienst FIFA+

Voetbalfans kunnen binnenkort extra genieten, want FIFA komt met een eigen streamingdienst. Daarop zullen oude wedstrijden, documentaires en livewedstrijden te zien zijn. Het platform is volledig gratis, maar werkt wel met reclames. FIFA wil hiermee de sport wereldwijd nog toegankelijker maken.

FIFA, de organisatie dat instaat voor het WK en de Confederations Cup in het voetbal, komt met een eigen streamingdienst. Daarop zal het focussen op verschillende voetbalcompetities over de hele wereld. Het platform wordt gratis, maar de gebruikers zullen wel heel wat reclame moeten kijken om dat te compenseren. FIFA+ zal vooral archiefbeelden en -wedstrijden bevatten, maar ook een aantal livewedstrijden uitzenden.

FIFA+

Vergeet Disney+ en Apple TV+, want vanaf nu komt daar ook FIFA+ bij. Dat is vooral goed nieuws voor voetbalfans, want op het nieuwe gratis platform zal alle aandacht naar die sport gaan. FIFA+ zal heel wat archiefbeelden bevatten en ook livewedstrijden uit verschillende competities uitzenden. Daarnaast zullen er in de toekomst ook originele documentaires bijkomen. Al liet FIFA wel weten dat de wedstrijden van het WK in Qatar eind dit jaar niet zullen uitgezonden worden.

Het platform zal eerst nog maar in vijf talen beschikbaar zijn, maar daar zullen binnenkort nog heel wat andere talen bijkomen. Het doel van FIFA+ is vooral om de sport nog meer te verspreiden en iedereen de kans te geven om het voetbal over de hele wereld te volgen. De app zal zich de komende maanden verder ontwikkelen, waarna een gigantische lancering tijdens het WK in Qatar zal volgen. Wat bizar is, aangezien die wedstrijden niet te zien zullen zijn op FIFA+.

WK Qatar

Hoewel FIFA de organisatie van het WK helemaal overkoepelt, kan het toch zijn dat het platform de wedstrijden niet uitzendt uit protest. Tijdens de voorbereidingen zijn er namelijk heel wat dingen gebeurd. Zo zijn er duizenden mensen gestorven tijdens het bouwen van alle nieuwe voetbalstadions en is de datum van het WK ook speciaal voor Qatar verlegd. Normaal gezien vindt het WK altijd plaats tijdens de zomer, maar omdat het dan té warm zou zijn in het land, is het nu verzet naar het einde van het jaar.

Meer
Lees meer...