‘Five Nights at Freddy’s’ krijgt officiële trailer

Het mag dan wel nog maar net zomer zijn, we kunnen al vooruitblikken naar Halloween. Met Five Nights at Freddy’s verschijnt er net voor Halloween namelijk een nieuwe horrorfilm in de zalen. De film is – zoals de titel al doet vermoeden – gebaseerd op het videospel Five Nights at Freddy’s en belooft minstens even eng te worden.

Five Nights at Freddy’s was zo’n tien jaar geleden een razend populair spel. Het was niet alleen populair om te spelen maar er verschenen ook heel wat video’s op YouTube waarop mensen het spel speelden en zich daarbij meermaals een hoedje schrokken. En later dit jaar kan je die jumpscares opnieuw beleven in de cinema met de film Five Nights at Freddy’s met Josh Hutcherson (Peeta uit The Hunger Games) in de hoofdrol.

Five Nights at Freddy’s 

Het eerste spel van de Five Nights at Freddy’s-reeks verscheen in 2014. In principe is de opzet van het spel heel simpel: overleef vijf nachten in het restaurant Freddy Fazbear’s Pizza. Maar daar word je bejaagd door mascotte Freddy en zijn vriendjes. Die zien er allemaal niet heel vriendelijk uit en hebben de neiging om heel onverwacht in het donker te verschijnen.

Na de originele versie verschenen er nog zes vervolggames op het originele spel en verschillende spin-offs. Er verscheen ook al een reeks boeken gebaseerd op het verhaal uit het spel. Al sinds 2015 wordt er gewerkt aan een verfilming. Warner Bros. Pictures verwierf in april 2015 de filmrechten voor Five Nights at Freddy’s. Gil Kenan (Monster HousePoltergeist) zou de regie van die film voor z’n rekening nemen. Maar in 2017 kwam het nieuws dat er problemen waren en dat ze opnieuw vanaf nul moesten beginnen. Later datzelfde jaar werden de rechten overgekocht door Blumhouse Productions en werd er een nieuwe regisseur aangesteld. Het ging toen om Chris Columbus, die eerder al verantwoordelijk was voor de regie van de eerste twee Harry Potter-films en Home Alone

Na een lange stilte over de film volgde in 2020 het nieuws dat er toch nog steeds aan de film gewerkt werd, maar in 2021 stapte Columbus uit het project en zat Five Nights at Freddy’s dus opnieuw zonder regisseur. Maar in 2022 werd met Emma Hammi (The WindInto the Dark) een nieuwe regisseur gevonden. De animaties voor de film zullen gemaakt worden door Jim Henson’s Creature Shop, die recent ook meewerkten aan de stop-motionremake van Pinocchio van Guillermo del Toro.

Officiële trailer

Nadat we vorige maand een eerste teaser kregen voor de film is er nu een officiële trailer. Daarin krijgen we te zien hoe Mike (Josh Hutcherson) een nieuwe job aanneemt bij Freddy Fazbear’s Pizza, dat ondertussen al enkele jaren gesloten is. Hij zal er instaan voor de nachtbewaking en moet via camera’s in de gaten houden of er niets vreemds gebeurt. Samen met zijn dochtertje Abby (Piper Rubio) trekt hij naar z’n nieuwe job. Maar al snel wordt duidelijk dat het niet zomaar een leegstaand pand is en dat de gemotoriseerde mascottes veel minder vriendelijk zijn dan ze eruitzien.

Mike komt via politieagente Vanessa (Elizabeth Lail) ook te weten dat in de jaren 80 heel wat kinderen verdwenen in Freddy’s. Dat was ook de reden waarom het restaurant uiteindelijk z’n deuren moest sluiten. De kinderen werden nooit teruggevonden. Nu zouden de geesten van de vermiste kinderen de robots besturen. En ze hebben het op Abby gemunt.

De trailer belooft alvast een aantal gekende jumpscares én een spannend verhaal dat gebaseerd is op het populaire spel.

Bekijk hier de officiële trailer voor Five Nights At Freddy’s:

Five Nights At Freddy’s verschijnt op 27 oktober in de zalen en zal ook al meteen te vinden zijn op de Amerikaanse streamingdienst Peacock.

Meer
Lees meer...