Left Right
scrollTop top

Fleetwood Mac-album ‘Rumours’ duikt na meer dan 40 jaar weer op in top 10


Rumours Fleetwood Mac
© Isopix

‘Rumours’ van Fleetwood Mac verscheen al in 1977, maar toch is het album momenteel één van de beste tien van het moment. Het is namelijk in de top 10 van de Billboard 200 verschenen. Daaruit was het al 42 jaar verdwenen.

Deze week is ‘Rumours’ van Fleetwood Mac van de 13de naar de 7de plaats gesprongen in de Billboard 200. Da’s de lijst met de populairste albums van het moment. Dat ‘Rumours’ daar in de top 10 verschijnt, is op z’n minst opvallend te noemen. Het album is namelijk al in 1977 verschenen, meer dan 40 jaar geleden.

Viraal op TikTok

De reden daarvoor is misschien al even opvallend: TikTok. Eerder dit jaar ging namelijk een video viraal van een kerel die zichzelf Doggface208 noemt. In dat filmpje is te zien hoe hij door de straten skatet en bessensap drinkt op de tonen van Dreams. In no time is de video viraal gegaan.

Sinds het filmpje is verschenen, is Dreams massaal gestreamd, gekocht en gezocht. In amper 3 dagen is het totale aantal steams van het nummer gestegen van 49.000 keer per dag naar 105.000. Dat niet iedereen het Fleetwood Mac-nummer uit 1974 kent, blijkt uit de cijfers van Shazam. Daarop werd Dreams 1.137 procent meer gezocht.

Fleetwood Mac op TikTok

Fleetwood Mac zelf reageerde gepast op het succes van het filmpje: via TikTok. Zowel Mick Fleetwood als Stevie Nicks hebben hun debuut op het filmpjesplatform gemaakt, met een video op Dreams. Mick Fleetwood ging all the way en ‘skatete’ door de tuin terwijl hij bessensap dronk.

@mickfleetwood

@420doggface208 had it right. Dreams and Cranberry just hits different. #Dreams #CranberryDreams #FleetwoodMac

♬ Dreams (2004 Remaster) – Fleetwood Mac

Zangeres Stevie Nicks deed het iets veiliger. Zij filmde hoe ze haar rolschaatsen aantrok, terwijl ze meezong met Dreams. De fles bessensap is op de achtergrond ook te vinden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…