‘Dreams’ van Fleetwood Mac wordt opnieuw een hit dankzij viraal TikTok-filmpje

TikTok heeft al verschillende oudere nummers opnieuw in de hitlijsten gekregen. En wie weet doet deze longboardende en sapdrinkende man wel hetzelfde voor Dreams van Fleetwood Mac. Het nummer verscheen al in 1977, maar is zelden zo populair geweest als nu.

Je hebt het misschien al zien passeren, maar TikTokker Doggface208 (die in ’t echt Nathan Apodaca heet) stuift nogal graag eens op z’n longboard door de straten. Terwijl hij dat doet drinkt hij wat bessensap, en playbackt hij op Dreams van Fleetwood Mac.

Virale TikTok

@420doggface208

Morning vibe ##420souljahz ##ec ##feelinggood ##h2o ##cloud9 ##happyhippie ##worldpeace ##king ##peaceup ##merch ##tacos ##waterislife ##high ##morning ##710 ##cloud9

♬ Dreams (2004 Remaster) – Fleetwood Mac

Dreams

Het nummer uit 1977 wordt dankzij het filmpje massaal gekocht en gestreamd. Dagelijks werd Dreams gemiddeld zo’n 49.000 keer gestreamd, maar in de amper drie dagen dat het filmpje online staat, is dat aantal volgens Rolling Stone gestegen naar 105.000 keer per dag.

Het aantal aankopen van het nummer is met maar liefst 184 procent gestegen. Spotify spreekt van een algemene stijging in het aantal streams met 127 procent, en zelfs met 242 procent als het gaat over mensen die voor het eerst Dreams streamen.

Dat heel wat mensen niet precies weten welk nummer het is dat Doggface208 onder z’n video heeft gezet, blijkt uit het aantal keer dat Dreams (dat op het album ‘Rumours‘ staat) via Shazam werd gezocht. Dat aantal is met maar liefst 1.137 procent gestegen.

Fleetwood Mac is ook trots dat Dreams in de video is verschenen. Dat heeft de band met z’n volgers op Twitter gedeeld.

TikTok

Viraal gaan op TikTok is niet altijd iets waar je heel veel voor moet doen. Kijk maar naar dit 4-jarige meisje dat viraal is gegaan … omdat ze helemaal niets deed.

@chubbybeagle

Went to my niece’s outdoor dance recital and witnessed this legend. ##dancrecital ##legend

♬ original sound – Caleb

Spaghettivlekken

Onze persoonlijke favoriet? Het filmpje waaruit duidelijk wordt hoe je het beste spaghettivlekken uit je Tupperware-potjes krijgt!

@adikempler

This hack has saved so many of my Tupperware friends. Try it!!!! ##fyp ##cookingvideos ##cookinghacks ##lifehacks ##hacks ##stainremover ##foryou ##foryoupage

♬ original sound – adikempler
Meer
Lees meer...