Floyd Mayweather domineert Logan Paul in bizarre wedstrijd die vooral voor het geld was

Vannacht nam YouTuber Logan Paul het op tegen meervoudig wereldkampioen Floyd Mayweather. Het ging om een vriendschappelijk kamp dus was er geen officiële winnaar. Het werd onverwacht een lange wedstrijd, maar wel eentje waarin Mayweather duidelijk de bovenhand had.

Enkele weken geleden versloeg YouTuber Jake Paul de UFC-vechter Ben Askren in een recordtijd van 1 minuut en 59n seconden. Maar de broer van de YouTuber, Logan Paul, stond voor een zwaardere opgave. Hij nam het namelijk op tegen meervoudig wereldkampioen boksen Floyd Mayweather. De vriendschappelijke wedstrijd stond eigenlijk gepland voor 20 februari, maar werd uitgesteld naar zondag 6 juni.

Klasseverschil

Hoewel Logan Paul zich omschoolde tot professioneel bokser en ook een flink pak groter is dan Mayweather, was het toch duidelijk een oneerlijke strijd. Mayweather domineerde de volledige wedstrijd en Paul kwam vooral chaotisch en ongecontroleerd over. Daardoor werden er al snel heel wat memes gedeeld over de bijzondere “tactiek” van de YouTuber.

Er doen zelfs beelden de ronde waarop te zien is dat Mayweather Paul knock-out slaat, maar hem zelf nog recht houdt. Daardoor kon de wedstrijd verdergaan en konden er uiteindelijk acht rondes gespeeld worden.

Miljoenenwinst

Het gevecht kon gevolgd worden via pay-per-view. Daarbij betaalde je 49,99 dollar (zo’n 41 euro) om de wedstrijd live mee te volgen. Na het gevecht tussen Jake Paul en UFC-vechter Ben Askren enkele weken geleden, dat door velen illegaal werd meegevolgd, dreigde streamingplatform Triller met boetes tot 150.000 dollar (123.000 euro) voor wie de match illegaal keek. Of dat ook echt een impact heeft gehad op het aantal betalende kijkers voor het kamp tussen Mayweather en Logan Paul is niet duidelijk.

Door die pay-per-view verdienen Mayweather en Paul monsterbedragen aan de wedstrijd. Zo is het geweten dat Mayweather 5 miljoen dollar (4,1 miljoen euro) kreeg nog voor de wedstrijd gespeeld werd. Daarnaast krijgt hij 50 procent van de inkomsten door de betalende kijkers. Dat zou z’n totaal volgens schattingen op zo’n 100 miljoen dollar (82 miljoen euro) moeten brengen.

Paul verdient eveneens grof geld aan de vriendschappelijke wedstrijd. Zo kreeg hij een startbedrag van 250.000 dollar (zo’n 205.000 euro). Daarbovenop kreeg hij ook 10 procent van de pay-per-view-inkomsten. Dat zou zijn totaal op zo’n 20 miljoen dollar (ongeveer 16,5 miljoen euro) brengen. Ook zeker niet slecht als je het ons vraagt.

Meer
Lees meer...