Gevecht tussen bokslegende Floyd Mayweather en YouTuber Logan Paul krijgt nieuwe datum

De zwaar gehypete demonstratieboksmatch tussen voormalig wereldkampioen Floyd Mayweather Jr. (44) en YouTube-ster Logan Paul (26) zou dan toch doorgaan. Het gevecht stond normaal gepland voor 20 februari, maar moest voor onbepaalde duur uitgesteld worden. De nieuwe datum lijkt nu 5 juni te worden.

Het lijkt op het eerste gezicht absurd om een van de beste boksers ooit die al enkele jaren met pensioen is in de ring te zetten tegenover een YouTuber met één officiële bokskamp op zijn palmares. Financieel lijkt het echter een gouden zet. Beide heren zijn in hun vakgebied gigantisch populair en meesters in het vermarkten van zichzelf.

5 juni

Een demonstratiewedstrijd tussen Floyd Mayweather en Logan Paul belooft dus zeer lucratief te worden voor beiden. Toen de kamp eind vorig jaar werd aangekondigd kostten tickets om online te kijken tussen de 20 en 70 euro. Waarschijnlijk waren miljoenen van die tickets al verkocht toen eind januari bekend raakte dat het evenement door “Covid-19 en andere zaken” uitgesteld moest worden.

Twee dagen geleden sprak Mayweather op zijn Instagram echter opnieuw over zijn duel met Paul. Daarbij deelde hij vijf Amerikaanse steden die in de running waren om het gevecht te hosten. Hoewel we daaruit zouden kunnen concluderen dat er nog niets concreet is, komen heel wat Amerikaanse media met 5 juni als nieuwe datum opdraven.

Wie wint?

Mayweather vocht zijn carrière als bokser 50 profkampen en won die allemaal. Logal Paul zijn record als profbokser staat daarentegen op 0-1 na een controversiële nederlaag tegen KSI, een andere YouTuber. Op het eerste zicht lijkt alles dus te wijzen op een makkelijke zege van Mayweather. Toch zijn niet alle analisten daarvan overtuigd. Logan Paul is namelijk 1,88 meter en woog bij zijn laatste kamp 90 kilogram. Mayweather daarentegen is amper 1,73 meter en woog nooit meer dan 68 kilogram voor een bokswedstrijd en vaak zelfs nog heel wat minder. De twee heren vechten dus eigenlijk in een compleet verschillende gewichtsklasse, iets wat een niet te onderschatten voordeel is voor Paul.

Dat alles maakt natuurlijk alleen maar uit als er ook effectief voor de overwinning gevochten wordt. De intensiteit van exhibitiewedstrijden in het boksen durft namelijk nogal eens te variëren. Vaak is het meer een vooraf afgesproken wedstrijd waarin vooral niet te hard wordt geslagen. En uiteindelijk draait het toch meer om het geld dan om het sportieve.

Lees ook: Jake Paul wint bokswedstrijd tegen ex-UFC-vechter Ben Askren, maar krijgt rake klappen van presentator Pete Davidson

Meer
Lees meer...