‘Formula 1: Drive to Survive’ seizoen 6 komt eraan; Bekijk de teaser hier

Het zesde seizoen van Formula 1: Drive to Survive komt eraan. Vanaf 23 februari zijn de nieuwe afleveringen te zien op Netflix. Daarin volgt de streamingdienst de coureurs tijdens het vorige Formule 1-seizoen. Ook wereldkampioen Max Verstappen is opnieuw van de partij in de reeks.

Netflix is helemaal overtuigd van sportdocumentaires. De laatste jaren bracht de streamingdienst over heel wat sporten een reeks uit. Denk maar aan Break Point, Full Swing, Six Nations: Full Contact en Tour de France: Unchained. Maar toch blijft de meest populaire Formula 1: Drive to Survive over Formule 1. De reeks was ondertussen al vijf seizoenen lang te zien en binnenkort komt er dus een zesde.

Formula 1: Drive to Survive

Het nieuwe Formule 1-seizoen gaat van start op 2 maart in Bahrein. Maar eerst kunnen fans het vorige seizoen nog eens herbeleven in het zesde seizoen van Drive to Survive. Naar goede gewoonte verschijnt dat net voor het begin van het nieuwe seizoen op Netflix. In de reeks zijn er exclusieve getuigenissen van rijders en hun teams te zien, maar krijgen we soms ook een blik in het leven van de sterren.

De laagdrempeligheid van de reeks zorgde er de voorbije jaren al voor dat de interesse in de sport een boost kreeg. Zelfs mensen die normaal de races niet volgen, zijn fan van de reeks en zijn hoofdrolspelers.

Seizoen 6

In het nieuwe seizoen van Drive to Survive volgen we de teams en hun rijders in het seizoen 2023. Dat Red Bull en vooral Max Verstappen dat seizoen zonder enige moeite doorkwamen, is al bekend. Maar de sport gaat nog over veel meer dan dat.

Zo waren er heel wat twijfels bij kleinere teams als Haas en Williams, kwam Red Bull opnieuw onder vuur te liggen, ging het even niet goed tussen de coureurs van Alpine én kende Nyck De Vries geen groot succes bij AlphaTauri waarna die ploeg opnieuw voor de ervaren Daniel Ricciardo koos. Daarnaast is er ook slecht nieuws voor de fans van “besties” Günther Steiner (Haas) en Mattia Binotto (Ferrari). Beide teamleiders zijn dit seizoen namelijk voor de laatste keer te zien.

Bekijk de teaser van Formula 1: Drive to Survive hier:

Formula 1: Drive to Survive seizoen 6 is vanaf 23 februari te zien op Netflix.

Meer
Lees meer...