‘Fortnite’ seizoen 3 van start onder water

Fortnite Chapter 2 - Season 3
Epic Games

Het nieuwe seizoen van Fortnite is sinds deze morgen te downloaden op computers, smartphones en spelcomputers. Het is al het derde seizoen van de populaire game en speelt zich deze keer onder water af.

Na lang wachten is het sinds 10.22 uur vanmorgen einde zover: Fortnite Chapter 2 – Season 3 – met de naam Splash Down – staat online. Eerder deze week is het vorige seizoen afgelopen met een druk bijgewoond Device-event. De map liep daar onder water en dat lokte zo allerhande nieuwe personages naar het spel.

Fortnite-skins-Aquaman
Alle skins van de Battle Pass van Fortnite – Bron: Epic Games

De meest bekende daarvan in ongetwijfeld Aquaman, bekend van DC Comics. Daarnaast zijn ook heel wat andere nieuwe skins beschikbaar, net als een aantal nieuwe wapens.

Kaart onder water

fortnite season 3 map
De map van seizoen 3 van Fortnite – Bron: Epic Games

De grootste verandering is uiteraard de kaart – of map – van Fortnite. Het westelijke deel daarvan staat bijna volledig onder water waardoor veel bekende locaties uit vorige seizoen niet meer beschikbaar zijn. Daardoor worden boten als transportmethode uiteraard veel belangrijker. Opmerkelijk is ook dat je in dit seizoen kan waterskiën door te vissen en je vast te haken aan een haai. In de trailer hieronder zie je hoe dat eruitziet.

Later zal het water in Fortnite langzaam wegtrekken waardoor grotere delen van het land zichtbaar zullen worden. Dan zullen er ook auto’s toegevoegd. “Naarmate de tijd verstrijkt en het water zakt, zullen er nog meer locaties worden blootgelegd. Naarmate de wegen zichtbaar worden, zal je nieuwe manieren ontdekken om je te verplaatsen,” zegt maker Epic Games daarover aan The Verge.

Battle Pass

Naast de nieuwe Battle Royale mode, dat gratis is, komt er ook een nieuwe Battle Pass. Het is daar dat je nieuwe karakters zoals Aquaman zal kunnen unlocken. Hij vervangt Deadpool uit het vorige seizoen.

Een andere nieuwigheid daar is Build-a-Brella waarbij je een eigen paraplu voortdurend kan customizen. Gedurende het seizoen zal je daarvoor telkens nieuwe onderdelen kunnen krijgen.

Ontdek het nieuwe seizoen van Fortnite in deze trailer

Gesponsorde artikelen