Left Right
scrollTop top

Gelekte foto’s tonen Samsung Galaxy S20


Samsung logo
© Isopix

Het volgende toptoestel van Samsung lijkt de naam Samsung Galaxy S20 te krijgen. Dat blijkt uit gelekte foto’s. Die tonen ook een bijna randloos scherm en vier camera’s aan de achterkant. Op 11 februari stelt Samsung zijn nieuwste smartphone officieel voor.

Een jaar na de Samsung Galaxy S10 is het bijna tijd voor een opvolger. Foto’s die gelekt zijn door de gespecialiseerde website XDA-Developers bevestigen eerdere geruchten dat Samsung daarbij kiest voor S20 als naam.

Naast de gewone S20 lijkt Samsung nog enkele varianten op de markt te brengen. Er is niet alleen een goedkopere versie (vermoedelijk S20e genoemd), maar deze keer zelfs twee duurdere versies. Naast de S20+ komt er volgens analisten namelijk ook een S20 Ultra. Dat toptoestel zou een nog betere camera krijgen dan de andere varianten.

Camera en scherm

De gelekte foto’s van XDA-Developers zijn van de Samsung Galaxy S20+. Het eerste dat opvalt is de camera aan de achterkant. We zien vier camera’s, een flash en een extra microfoon.

De voorkant bestaat zo goed als volledig uit een scherm. Er zijn bijna geen randen meer en de frontcamera is beperkt tot een klein bolletje. Dat zagen we ook al bij de voorlopers en kreeg van Samsung de naam Infinity-O display. Nieuw is wel dat het scherm deze keer volledig plat zou zijn. In het verleden koos Samsung nochtans meestal voor een licht gebogen display.

11 februari

Voor bevestiging van al deze berichten moeten we wachten tot 11 februari. Dan stelt Samsung zijn nieuwste modellen voor aan het publiek. Het Zuid-Koreaanse bedrijf komt dan meer dan waarschijnlijk ook met een nieuwe plooibare smartphone.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  677.209
 • Aantal
  doden
  20.396