Francken haalt keihard uit naar Abou Jahjah, die voor zijn kabinet staat te betogen

“Om 12u komt Hezbollah-strijder Abou JahJah aan mijn kabinet betogen tegen het strenge migratiebeleid van deze regering. Hij is natuurlijk een ervaringsdeskundige van het lakse PS-migratiebeleid: binnengekomen met een leugenachtig asielverhaal, vervolgens gehuwd met een goedgelovige Vlaamse, via de oude gezinsherenigingswet verblijfspapieren gekregen en onmiddellijk erna gescheiden.” Staatssecetaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) reageert via mail keihard op het nieuws dat Abou Jahjah staat te protesteren voor zijn kabinet. 

De laatste weken probeerde Dyab Abou Jahjah al verschillende keren om het nieuws te halen met zijn protestacties. Zo ging hij in Antwerpen protesteren tegen de zwarte pieten, omdat die racistisch zouden zijn. De actie zelf duurde nauwelijks enkele minuten, maar het leverde vooral veel reacties en zelfs doodsbedreigingen op. Ook daar haalde Abou Jahjah de pers mee. 

Nu kondigt hij via Facebook aan dat hij “racist Theo Francken” om 12 uur een bezoekje gaat brengen. Wat hij precies plant is niet duidelijk, maar het zal blijkbaar toch heftig zijn. “Als ik niet opgepakt ben, kom ik later in de avond naar Gent”, laat hij nog weten. 

Facebook

“Hij is ervaringsdeskundige van het lakse PS-migratiebeleid”

“Om 12u komt Hezbollah-strijder Abou JahJah aan mijn kabinet betogen tegen het strenge migratiebeleid van deze regering”, reageert Francken per mail.

“Hij is natuurlijk een ervaringsdeskundige van het lakse PS-migratiebeleid: binnengekomen met een leugenachtig asielverhaal, vervolgens gehuwd met een goedgelovige Vlaamse, via de lakse oude gezinsherenigingswet verblijfspapieren gekregen en onmiddellijk erna gescheiden, maar de dans ontsprongen want al Belg geworden via de nog laksere Snel-Belgwet. Goed dat ‘wij Zweden’ al die lakse wetten hebben afschaft of verstrengd. Altijd paraat om de maatschappij een dienst te bewijzen ;-).”

Felle polemiek tussen N-VA en Abou Jahjah

Het is niet de eerste keer dat Abou Jahjah de strijd aangaat met N-VA’ers, de animositeit is overigens geheel wederzijds. Zo wond Francken zich al eerder flink op over Abou Jahjah op Twitter. En Vlaams parlementslid Annick De Ridder (N-VA) was zo boos over de systematische kritiek van Abou Jahjah als columnist van De Standaard, dat ze opriep om de krant te boycotten. 

Abou Jahjah, een Libanees die de Belgische nationaliteit kreeg na een huwelijk, was ooit leider van de Arabisch-Europese Liga (AEL), een radicale beweging die begin jaren 00 furore maakte met felle protesten tegen racisme en discriminatie. Hij botste met Vlaams Belang, maar ook met de overheid. Na een initiële veroordeling werd hij in beroep vrijgesproken. In 2006 keerde hij terug naar Libanon en werd lid van Hezbollah. Uiteindelijk keerde hij terug naar België om een nieuwe beweging op te richten. 

Meer
Lees meer...