Franse acteur Gaspard Ulliel (37) overleden na skiongeval

De Franse acteur Gaspard Ulliel is op 37-jarige leeftijd overleden na een skiongeval. De acteur was in het skigebied Rosiere in Frankrijk aan het skiën toen hij zwaar ten val kwam. Daarbij werd z’n schedel ernstig geraakt. Ulliel werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed daar aan z’n verwondingen.

Gaspard Ulliel, die je kan kennen van zijn rol als de jonge Hannibal Lecter in Hannibal Rising (2007) of de rol van Yves Saint Laurent in de biopic Saint Laurent (2014), is na een skiongeval overleden. De acteur was op skivakantie in de Franse Alpen toen hij zwaar ten val kwam. In een statement laat zijn familie weten dat hij aan z’n verwondingen overleden is.

Schedelbreuk

Volgens het lokale nieuwsmedium France Blue botste Ulliel op een andere skiër op een plaats waar de verschillende pistes elkaar kruisen. Ulliel liep daarbij een schedelbreuk op en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed hij later aan z’n verwondingen. “Nadat hij woensdag het slachtoffer werd van een skiongeval, is Gaspard Ulliel overleden”, zo staat te lezen in het korte statement van de familie dat via het management van de acteur verspreid werd.

De skiër waarmee Ulliel botste, moest niet overgebracht worden naar het ziekenhuis. Het ongeval zal verder onderzocht worden door de lokale politie.

Moon Knight

Gaspard Ulliel is het best bekend voor zijn rol als Hannibal Lecter in de film Hannibal Rising uit 2007. Voor zijn rol als Louis in Juste la fin du monde (2016) won Gaspard Ulliel de César voor Beste acteur. Daarnaast viel hij ook in de prijzen voor zijn rol als mode-icoon Yves Saint Laurent in de biopic Saint Laurent uit 2014.

De laatste filmrol van Gaspard Ulliel was die van Bertrand in de film Eva uit 2018. Later dit jaar zal hij nog te zien zijn in de nieuwe Marvelserie Moon Knight van Disney+. Daarin speelt hij de rol van Anton Mogart aka Midnight Man.

Meer
Lees meer...