Franse homo wordt in elkaar geslagen in Brussel en zijn brief aan burgemeester Mayeur gaat viraal

Franse homo wordt in elkaar geslagen in Brussel en zijn brief aan burgemeester Mayeur gaat viraal

Frédéric, een jonge Franse man, liep met z’n vriend hand in hand door de Sint Katelijnewijk in Brussel en werd daarvoor door een tiental jongeren in mekaar geslagen. Hij schrijft een open brief aan burgemeester Yvan Mayeur (PS): “Brussel moet iets doen, ik verwacht een sterke reactie van de gemeenschap hier.”

Vorig weekend liep Frédéric rustig, hand in hand door Brussel in Sint-Katelijne met zijn lief toen ze achter zich een homofobe opmerking hoorden. Frédéric zegt aan de krant La Capitale dat hij zich toen omdraaide en aan de jongens achter hem vroeg “wat hun probleem was. In een fractie van een seconde had hij me een klap verkocht en vloog ik tegen de muur die een meter achter me stond.” Frédéric viel bewusteloos, en herinnert zich verder niks meer, maar zijn vriend heeft hem later alles verteld.

De vriend heeft Frédéric naar zijn huis gedragen, waar ze een ambulance belden. Frédéric heeft verschillende hechtingen nodig en is zeven dagen werkonbekwaam. Hij schrijft een open brief aan burgemeester Yvan Mayeur (PS) om zijn verhaal te doen, maar vooral om de stad Brussel aan te manen om iets te doen. Die brief werd ondertussen al meer dan 1000 keer gedeeld via de Facebookgroep Memory Ihsane Jarfi.

Homofobie viert hoogtij

“Uw engagement voor diversiteit en een goeie samenleving is bekend. Uw positie stelt u ook in staat om nog duidelijker en helderder maatregelen voor te stellen tegen de homofobie die hoogtij viert in de hoofdstad.”

Frédéric is Fransman, maar dat houdt hem niet tegen om het voor Brussel als homovriendelijke stad op te nemen. “Ik ben enkel op doortocht in België, maar voor mijn Brusselse vrienden moet het ophouden. Er is een stijging van het aantal gevallen van homofoob geweld. Ik hoop op een sterke reactie van de gemeenschap.”

Volgens Frédéric is Brussel een populaire bestemming voor LGBT-toeristen, die hier graag komen feesten. Maar als ze zich niet veilig voelen “zullen ze ergens anders heengaan, en da’s niet goed voor het Brusselse toerisme.”

“Ik heb genoeg vrienden die homofoob geweld meemaken, maar low profile blijven. Ik vind dat triest.”

Gesponsorde artikelen