Left Right
scrollTop top

‘Friends’: Zo duur zou het appartement van Monica en Rachel zijn


Friends appartement Monica Rachel
© Friends

Iedereen die naar Friends heeft gekeken, droomt er stiekem van om te wonen in het appartement van Monica en Rachel. Maar een groot appartement, met veel lichtinval en pal in het centrum van New York, hoeveel moet je daarvoor neertellen? En kunnen Monica en Rachel dat eigenlijk wel betalen?

Dat sitcoms niet altijd even geloofwaardig zijn, komt natuurlijk niet als een verrassing. Maar soms gaan reeksen wel heel ver in hun ongeloofwaardigheid. Zo is er het appartement van Monica en Rachel in Friends. Een prachtig appartement, maar ook eentje met een hoog prijskaartje. Zo komen we nu te weten op TikTok.

6.000 tot 8.000 dollar per maand

Twee vastgoedmakelaars uit New York namen de proef op de som. Ze berekenden, op basis van hun kennis over de prijzen van appartementen in New York, hoeveel Monica en Rachel maandelijks zouden moeten neertellen voor hun appartement. Ze deelden hun bevindingen op TikTok (@newyorkcityrealtor).

Zo weten we dat het appartement in West-Village ligt, een populaire maar ook prijzige buurt in New York. Vervolgens berekenden ze, op basis van de breedte van de deur, de oppervlakte van het appartement. Die zou zo’n 111 tot 140 vierkante meter bedragen, inclusief twee grote slaapkamers en een ruim balkon. Daarmee komt de prijs volgens de makelaars neer op 6.000 tot 8.000 dollar per maand (een kleine 5.000 tot 6.600 euro). Een bedrag dat Monica en Rachel met hun loon als kok en serveerster volgens hen onmogelijk zouden kunnen betalen.

Maar de makers van Friends hebben daar een mouw aan gepast. Zo zouden Monica en Rachel amper 200 dollar per maand moeten betalen voor het grote appartement aangezien haar grootmoeder het in 1940 kocht. Sinds die datum is het rent-controlled wat betekent dat de prijs sindsdien niet gestegen is.

Bekijk hier de volledige TikTok:

@newyorkcityrealtor

#friendstvshow #friends #friendstv #apartmenthunting #apartmenttherapy #nyc #realestate

♬ original sound – New York City Realtor

Lees ook:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  114.293.209
 • Aantal
  doden
  2.536.778
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  772.294
 • Aantal
  doden
  22.106