TikTokker ontdekt nieuwe fout in ‘Friends’

Elke fan van Friends heeft alle afleveringen van de reeks waarschijnlijk meermaals gezien. Maar toch ontdekken zelfs de grootste fans soms nog iets nieuw in de reeks. Tiktokker @bronniiieee merkte zo bij het herbekijken van Friends iets merkwaardig op.

Nu series in hogere kwaliteit verschijnen en we de mogelijkheid hebben om ze te pauzeren en terug te spoelen, worden er steeds meer foutjes gevonden waar we jarenlang over keken. Zo vond TikTokker @bronniiieee een fout in Friends.

Dag vreemde man

Friends stand-in
TikTok

In een van de afleveringen uit het 8ste seizoen van Friends zijn de vrienden aanwezig op het feestje voor de 35ste huwelijksverjaardag van de ouders van Ross (David Schwimmer) en Monica (Courteney Cox), Jack (Elliott Gould) en Judy Geller (Christina Pickles). Wanneer Ross en Rachel (Jennifer Aniston) met Jack en Judy aan het praten zijn, is Jack plots compleet van gedaante veranderd.

Plots is Ross aan het spreken tegen een onbekende man. Veel mensen hadden deze man nog niet opgemerkt. Zo werd de video al meer dan 261.000 keer bekeken en merkten andere TikTokkers in de comments zelfs nog meer bizarre dingen op. Zo is de foto van Jack en Judy in de achtergrond duidelijk op dezelfde dag gemaakt want ze hebben exact dezelfde kleren aan.

@bronniiieee

Who is THAT? #friendstok #tvbloopers #tvblooperfound #whoknew #trending #viral #fyp #foryou #xyzcba

♬ There goes the crackhead – Matthew Daniel Gordon

Beeldformaat

De man die we te zien krijgen is een stand-in die per ongeluk in beeld kwam. Het is niet de eerste keer dat zo’n stand-in in Friends te zien is. Zo was er ook al eens een “fake-Rachel” te zien in een aflevering. Wanneer scènes opnieuw opgenomen moesten worden, gebeurde dat soms met stand-ins in plaats van met de echte acteurs. Die stonden dan uit beeld en dienden als richtpunt voor de acteurs die wel in beeld waren.

Maar tegenwoordig is Friends te zien op het beeldformaat 16:9, terwijl de originele reeks gemaakt werd voor het formaat 4:3. In 16:9 is het beeld breder en zijn er dus dingen zichtbaar die origineel uit het beeld werden geknipt. En zo duiken de stand-ins van Friends tegenwoordig geregeld op in beeld.

Friends is te vinden in onze top 50 met de beste series op Netflix. De volledige lijst vind je hier.

Meer
Lees meer...