‘Friends’-reünie wordt (hopelijk) volgende maand gefilmd

We zitten met z’n allen nu al een hele tijd te wachten op de reüniespecial van Friends. Maar die lijkt er nu eindelijk echt te gaan komen. In een interview met AP Entertainment geeft David Schwimmer (Ross) meer informatie.

In een wereld zonder het coronavirus had de Friends-reünie al lang uitgezonden geweest. Maar de wereldwijde pandemie strooide roet in het eten van de vele fans van de sitcom. Nu lijkt er wel een opnamedatum geprikt te zijn voor de reünie. Al is dat natuurlijk nog onder voorbehoud.

Reüniespecial

Het afgelopen jaar was het 25 jaar geleden dat de eerste aflevering van Friends werd uitgezonden. Daarvoor werden heel wat festiviteiten georganiseerd, maar er stond ook een heuse reüniespecial op de planning.

Normaal was die reüniespecial van Friends al lang opgenomen en werd hij zelfs al in mei uitgezonden. Maar door de coronapandemie moest de reünie voor onbepaalde tijd uitgesteld worden. Ondertussen zou er dan toch een datum geprikt zijn.

“Volgende maand of wanneer het veilig is”

In een kort interview met AP Entertainment geeft David Schwimmer, die in de reeks de rol van Ross Geller speelt, nu een nieuw stand van zaken.

“We hopen nu dat we de reünie kunnen filmen in augustus als het dan veilig is om dat te doen. We wilden altijd een livepubliek tijdens de reünie, omdat we dat tijdens de show ook hadden.” En dat livepubliek maakt het natuurlijk moeilijker om de reeks veilig te kunnen opnemen. “Ik hoop dat het in augustus kan plaatsvinden, anders zal het zijn wanneer het veilig is.”

Geen script

David Schwimmer geeft ook al een beetje info over wat we van de reünie mogen verwachten. Hij benadrukt zo dat er geen script is voor de special. “Het is niet gescript. We spelen niet ons personage. Het is eigenlijk een interview met ons zessen, waarbij we voor de eerste keer in 10 jaar opnieuw samenkomen.”

Schwimmer laat ook weten dat hij nog steeds onder de indruk is van de vele mensen die, zelfs nu nog, de reeks ontdekken. “Het voelt echt goed om te zien dat mensen, zelfs van een jonge leeftijd, de show nu vinden en vermakelijk vinden.” De eerste aflevering van Friends werd uitgezondenop 22 september 1994, de laatste op 6 mei 2004. Er zijn dus zeker kijkers bij die nog niet geboren waren toen de allerlaatste aflevering van de sitcom werd uitgezonden.

Friends is een van de series op onze top 50 met de beste reeksen op Netflix: kijk hier naar de volledige lijst.

Meer
Lees meer...