‘Furiosa: A Mad Max Saga’, met Anya Taylor-Joy en Chris Hemsworth, krijgt eerste trailer

Bijna tien jaar na het zeer geprezen Mad Max: Fury Road is de franchise eindelijk bijna terug. Volgend jaar verschijnt namelijk de prequel Furiosa: A Mad Max Saga. Die film is een origin story over het personage Furiosa, dat hier gespeeld wordt door Anya Taylor-Joy.

Toen Mad Max: Fury Road uitkwam in 2015 was het meteen een gigantisch succes. De film van regisseur George Miller sleepte uiteindelijk zelfs tien Oscarnominaties in de wacht en wist er daarvan maar liefst zes te verzilveren. Een haast nooit geziene prestatie voor een actiefilm, een genre dat traditioneel ondergewaardeerd wordt door The Academy. Mad Max: Fury Road wordt door velen dan ook gezien als een van de beste actiefilms ooit. Vreemd genoeg volgde er toch niet meteen een vervolg. De plannen daarvoor sleepten namelijk zeer lang aan.

Furiosa

In Mad Max: Fury Road maakten we al kennis met Furiosa, een rol die geniaal vertolkt werd door Charlize Theron. Toen George Miller besloot een prequel te maken over de jonge Furiosa overwoog hij dan ook even Charlize Theron terug te vragen om die rol te spelen. De bedoeling was toen om haar er bij de postproductie jonger te laten uitzien, maar nadat dat bij de film The Irishman geen succes bleek, veranderde hij van gedacht.

Daarom castte hij uiteindelijk Anya Taylor-Joy. Dat gebeurde bijna vier jaar geleden, na haar grote doorbraak in The Queen’s Gambit. Uiteindelijk duurde het – door de coronacrisis – nog tot de zomer van 2022 voor de opnames van Furiosa: A Mad Max Saga eindelijk van start konden gaan.

Ondertussen is de postproductie zo goed als afgerond, waardoor we in de loop van 2024 eindelijk kunnen gaan kijken naar Furiosa: A Mad Max Saga. Daarin zien we een jonge Furiosa die voor haar leven moet vechten nadat ze is ontvoerd van de Green Place of Many Mothers door de krijgsheer Dementus (Chris Hemsworth).

Bekijk hier de trailer van Furiosa: A Mad Max Saga:

Furiosa: A Mad Max Saga verschijnt in 2024 in de cinema.

Meer
Lees meer...