‘Game of Thrones’-scenaristen maken volgend project bekend: opnieuw serie van boekenreeks

David Benioff en Dan Weiss zetten na hun werk voor Game of Thrones opnieuw hun schouders onder een serie die gebaseerd is op een boekenreeks. Deze keer gaat het om The Three-Body Problem (die eigenlijk Remembrance of Earth’s Past heet), een sciencefictionverhaal van de Chinese schrijver Liu Cixin.

In Remembrance of Earth’s Past komen lezers te weten hoe het eerste contact tussen mensen en aliens er volgens Cixin zou uitzien. Het eerste boek uit de reeks, The Three-Body Problem verscheen in 2008 en werd maar matig onthaald in China. Het was pas toen Ken Liu de reeks in het Engels vertaalde dat die wereldwijde belangstelling kreeg.

The Three-Body Problem naar Netflix

In 2014 (toen de trilogie in ’t Chinees al compleet was) won The Three-Body Problem de Hugo Award voor het beste boek van het jaar. Het was het eerste Chinese boek ooit dat die prijs kreeg. In 2016 werd al aangekondigd dat er een verfilming van het boek zou komen, maar op dit moment is die nog steeds in productie.

David Benioff en Dan Weiss brengen dus goed nieuws. Het duo achter Game of Thrones gaat namelijk ook met de boeken van Cixin aan de slag voor een serie, bericht Deadline. Dat doen ze samen met Alexander Woo (True Blood) als schrijver-producer en Liu Cixin en Ken Liu als consulting producers. Wanneer de reeks precies beschikbaar zal zijn op Netflix, is nog niet bekend.

“Meest ambitieuze sciencefictionreeks ooit”

Benioff en Weiss zijn al enthousiast, blijkt uit hun statement. “Liu Cixins trilogie is de meest ambitieuze sciencefictionreeks die we ooit hebben gelezen! Ze neemt lezers mee op een reis die start in de jaren 1960, en duurt tot het einde der tijden, van een leven op onze bleke blauwe stip tot de meest duistere randen van het universum. We kijken er enorm naar uit om de volgende jaren van ons leven bezig te zijn met dat verhaal aan de hele wereld te vertellen.”

Weet je niet wat gedaan tot The Three-Body Problem op Netflix verschijnt? Snuister dan eens in de 50 beste series op Netflix, misschien vind je wel iets interessants!

Meer
Lees meer...