Nieuw op Netflix: oorlogsreeks ‘1864’, duurste Deense productie ooit

Netflix heeft de bloederige oorlogsserie 1864 toegevoegd aan zijn catalogus. De serie werd ontwikkeld door Ole Bornedal en is de duurste televisieproductie die ooit in Denemarken werd gemaakt. De productiekost bedroeg maar liefst 173 miljoen kronen, omgerekend zo’n 23,2 miljoen euro.

In 1864, ook bekend onder de Deense naam 1864 – Brødre i krig, staan de onafscheidelijke broers Laust en Peter centraal. Ze hebben een driehoeksverhouding met een meisje, genaamd Inge.

Het is 1864 en Denemarken is verwikkeld in de bloederige tweede Deens-Pruisische Oorlog. De drie jongelingen groeien zorgeloos zij aan zij op, maar wanneer de broers oud genoeg zijn, moeten ze in legerdienst om het tegen het ijzersterke Pruisische leger op te nemen. Hun wegen worden ruw gescheiden.

Het ontroerende verhaal wordt verteld door een huishoudster die in 2014 in dienst is bij een 100-jarige baron. Tijdens het schoonmaken treft ze de verloren memoires van Inge aan.

150-jarig jubileum

https://www.youtube.com/watch?v=ECdia3l7Tc4

De regie van 1864 was in handen van Ole Bornedal, de man achter onder meer Nattevagten en Vikaren. Met een productiebudget van zo’n 23,2 miljoen euro is 1864 één van de duurste Deense producties ooit. De reeks verscheen in 2014 en werd eerst uitgezonden op de nationale zender DR1. De (ietwat lugubere) aanleiding: het 150-jarig jubileum van de oorlog.

De cast bestaat uit acteurs en actrices die in Denemarken veel aanzien genieten: Pilou Asbæk, Jakob Oftebro, Marie Tourell Søderberg, Sidse Babett Knudsen, Søren Malling, Jens Sætter-Lassen, Nicolas Bro, Johannes Lassen, Sarah-Sofie Boussnina en Bent Mejding.

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...