‘Gen V’, langverwachte spin-off van ‘The Boys’, krijgt eerste teaser

Amazon heeft voor een zogenaamde ‘First Look’ gedeeld van de geplande spin-off van succesreeks The Boys. Die reeks van Prime Video kreeg de naam Gen V en zal zich afspelen op een universiteit speciaal voor zogenaamde supes. En nu is er dus ook een eerste teaser trailer.

Naast alle topseries op streaminggiganten Netflix en Disney+ heeft Amazon Prime Video met The Boys ook een succes te pakken. Zo haalt de reeks op Rotten Tomatoes 93 procent bij de critics. Op IMDb haalt de reeks dan weer 8,7/10 gemiddeld. Ook bij ons wint The Boys steeds meer aan populariteit.

Gen V

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Amazon de reeks, waarvan drie seizoenen op Prime Video staan, al vernieuwd heeft voor een vierde seizoen. Maar er is meer. Zo werkt de streamingdienst ook aan een spin-off van The Boys. Dat nieuws werd al bekendgemaakt in september 2020 en zo’n anderhalf jaar geleden kregen we een eerste synopsis. Afgelopen zomer kregen we dan ook de naam van de aankomende reeks – Gen V – en een deel van de cast te zien.

De nieuwe serie zal zich afspelen op een universiteit, gerund door Vought International, waar jonge supes opgeleid worden. Op de school heerst echter een zeer competitieve sfeer want de jonge superhelden strijden er keihard voor de beste contracten in de beste steden. Dat die concurrentie onder de supes wel héél hard is, blijkt uit de eerste teaser die Prime Video zojuist loste. Daarin zien we namelijk heel wat jonge studenten sterven door toedoen van hun medeleerlingen. Gen V lijkt dus qua stijl nauw aan te sluiten bij The Boys.

Crew en cast

Michele Fazekas en Tara Butters dienen als showrunners van Gen V. Ook Eric Kripke, showrunner van The Boys, blijft als producer betrokken bij de spin-off. Naast heel wat nieuwe, jonge castleden, zien we de trailer ook enkele vertrouwde gezichten – zoals Colby Minifie (Ashley Barrett) – passeren.

Bekijk hier de teaser van Gen V:

Gen V verschijnt in 2023 op Prime Video.

Meer
Lees meer...