Gert Verhulst gaat solo: Eerste album zonder Samson verschijnt in september

Vorig jaar nam Gert Verhulst afscheid van zijn trouwe viervoeter Samson. De bekendste hond van het land kreeg een nieuw baasje, Gerts dochter Marie. Maar ook voor Gert betekent de breuk niet het einde van z’n muzikale carrière. Gert Verhulst komt namelijk met een soloalbum.

We kennen Gert Verhulst vooral als Gertje, het baasje van Samson. Maar eigenlijk is hij ook het brein achter heel wat andere nummers van Studio 100 en daar krijgen we in september de mooiste van te horen.

‘Zijn mooiste liedjes’

Op 10 september 2021 verschijnt het eerste soloalbum van Gert Verhulst. Het album krijgt de naam ‘Zijn mooiste liedjes’ en bevat twaalf nummers die Gert de afgelopen jaren schreef, gebracht door hemzelf. De datum voor de release is ook niet toevallig gekozen. Studio 100 bestaat dit jaar 25 jaar, dus is het de perfecte gelegenheid om nog eens in het rijke archief van het productiehuis te duiken.

“Ik speelde al enkele jaren met dit idee”, vertelt Gert. “Ik heb samen met Johan Vanden Eede de afgelopen 25 jaar namelijk enorm veel nummers geschreven voor onze artiesten, maar aangezien sommige series al enkele jaren gestopt zijn, bleef er een rijk repertoire in de kast liggen. Ik wou een aantal nummers een tweede leven in blazen door ze samen met Steve Willaert in een nieuw en hedendaags jasje te steken. Bovendien hebben we hetzelfde gedaan met 2 nummers uit onze rijke traditie van familiemusicals. Hopelijk wordt het zowel voor de fans van toen als voor een nieuwe generatie een verrassende muzikale ontdekkingsreis.”

Op 20 augustus verschijnt de eerste single van het nieuwe album, Zij van Het Huis Anubis. Op 10 september krijgen we de rest van de nummers te horen.

Dit zijn de nummers die te vinden zullen zijn op het album ‘De mooiste liedjes’ van Gert Verhulst:

Studio 100
 1. Ware liefde (Het Huis Anubis)
 2. Het pad der 7 zonden (Het Huis Anubis)
 3. Zondag (Het Huis Anubis)
 4. Zij (Het Huis Anubis)
 5. Wervelwind (Spring)
 6. Dansen (Spring)
 7. Helena (Ghost Rockers)
 8. De film van ons leven (Ghost Rockers)
 9. Engeltjes (Amika)
 10. Zij is de liefde (Amika)
 11. Voor altijd (Robin Hood)
 12. Zonder liefde (De 3 Biggetjes)
Meer
Lees meer...