Gert Verhulst ‘talks money’: “Ik heb echt geen 10 miljoen euro op mijn rekening staan”

Gert Verhulst ‘talks money’: “Ik heb echt geen 10 miljoen euro op mijn rekening staan”

Studio 100-baas Gert Verhulst heeft in een radio-interview vertelt dat hij niet zo rijk is als veel mensen denken. Hij zegt dat hij zelfs niet weet wat zijn werkelijke waarde is, maar is tevreden met zijn loon én het droomhuis dat hij kon kopen in Oostduinkerke.

Gert Verhulst wordt al jaren als een van de rijkste mannen van Vlaanderen gezien. De Studio 100-man heeft het dan ook netjes voor elkaar: een bloeiende carrière op tv met zijn pratende hond Samson en ook achter de schermen heeft hij prachtige realisaties op zijn naam staan, zoals het openen van verschillende attractieparken waaronder het populaire Plopsaland, maar ook het beheren van talloze succesvolle merken zoals K3, Bumba en Piet Piraat.

Geen 10 miljoen

Verhulst vertelde bij Maarten en Dorothee van radiozender Q-Music dat hij niet zo rijk is als veel mensen vaak denken: “Mensen denken dat ik bij de rijkste mensen van België hoor, maar dat is in de verste verte niet waar”, zo zei hij ook nog volgens Het Nieuwsblad. “Ik heb geen 10 miljoen euro op mijn bankrekening staan, want heel mijn kapitaal of vermogen zit vooral in Studio 100 en de verschillende parken”, zo vult Verhulst aan.

Toch is hij ook geen mens met een middelmatig loontje. “Ik ben iemand die een zeer rijkelijke wedde heeft vanuit mijn bedrijf, waardoor ik niets tekort kom”, bevestigt Gert. “Ik heb alles wat ik wil en ben heel tevreden op financieel vlak, maar ik stel weinig voor in vergelijking met veel mensen die ook in Vlaanderen wonen”, zegt de Studio 100-baas nog.

Droomvilla

Maar als er een ding is waarvan Gert Verhulst blij is dat hij het heeft kunnen kopen, dan is het zijn huis in Oostduinkerke wel. Tien jaar geleden verzeilde Verhulst in dat huis tijdens een feestje waar ook Wendy Van Wanten was en werd hij verliefd op de plek. “Ik was zo onder de indruk dat ik dacht: als ik ooit echt mijn droomhuis koop, dan is het dit”, zo zei Verhulst. “Een paar jaar later kwam ik dat huis toevallig tegen op Immoweb en dan heb ik het gekocht”, zegt Gert. Hij vult nog aan door te zeggen dat de koop van zijn huis tien jaar geleden totaal onbereikbaar leek, zeker qua prijs, en dat hij ongelofelijk blij is dat hij het toch heeft kunnen kopen.

Gênante ontmoeting

Als er een ding is wat Gert Verhulst wél spijtig vindt, dan is het wel dat hij heel slecht is in het onthouden van namen en gezichten. Zo belandde hij eens op restaurant in Antwerpen met iemand die hij dacht van ergens te kennen, maar hij kon zich niet herinneren van waar. Na een paar glazen samen te hebben gedronken, vroeg Gert meer over de man en bleek het om een werknemer van hem te gaan die nota bene al 2 jaar voor Studio 100 werkte. “Ik kon echt door de grond zakken van schaamte”, zegt Verhulst daarover. Zo zie je dat ook rijke en succesvolle mensen al eens gênante momenten beleven.

Het volledige gesprek met Gert Verhulst kun je hier beluisteren.

Gesponsorde artikelen