Gerucht: Apple stuurt geen oplader mee bij iPhone 12

De kans bestaat dat wie eind dit jaar een iPhone 12 koopt, ook nog eens apart een oplader moet kopen. Er zijn namelijk geruchten dat Apple enkel nog de oplaadkabel in de doos zou steken, maar de adapter zelf niet meer.

8AM Tech

In het nieuws: Analisten van de Britse bank Barclays hebben een onderzoeksnota opgesteld over wat we mogen verwachten van de nieuwe iPhone 12. De website MacRumors wist beslag te leggen op dat rapport dat toch wat verrassende informatie bevat.

De details:

 • Zoals eerder voorspeld, zullen de iPhone 12-modellen geleverd worden zonder EarPods. Wie oortjes wil, zal die dus apart moeten kopen.
 • Meer verrassend: volgens het rapport zou er mogelijk ook geen oplader meegeleverd worden bij de iPhone. Een USB-C naar Lightning-kabel zou wel in de doos zitten, maar de adapter om in het stopcontact te steken, moet je waarschijnlijk apart kopen.
  • Apple heeft die optie eerder al besproken, maar nog nooit uitgevoerd. Toen kwamen telkens de milieuvoordelen naar voren als reden voor zo’n beslissing. Veel mensen hebben namelijk al zo’n adapter liggen van een vorige iPhone en smijten die nieuwe dus gewoon in de kast.
  • Wie geen reserve adapter heeft voor USB-C zal in zo’n geval wel nog eens geld betalen voor een nieuwe. De goedkoopste officiële adapter van Apple kost 25 euro.
 • De nota van Barclays bevestigt ook opnieuw dat de productie van de iPhone 12-reeks vertraging heeft opgelopen door de coronacrisis. Volgens hen zit de massaproductie vier tot zes weken achter op schema. Dat ligt in de lijn van eerdere berichten die zeiden dat de iPhone 12-serie maar in november in massaproductie zou gaan.
  • Apple zou de iPhone 12-reeks nog steeds – zoals ieder jaar – aankondigen in september. Sommige modellen zou echter maar in oktober of november te koop zijn.

En ook nog …

 • Volgens Barclays komt er dit jaar ook een nieuwe versie van de iPad Pro.
 • Nieuwe AirPods – de derde generatie al – zouden maar voor volgend jaar zijn.
Meer
Lees meer...