Gerucht: iPhone 12 halverwege oktober, Pro-modellen in november

Apple zou dit jaar – volgens de laatste geruchten – zijn nieuwe iPhone 12-reeks lanceren in de week van 12 oktober. Dat is enkele weken later dan we gewoon zijn. Op de Pro-versie lijken we zelfs te moeten wachten tot in november.

In het nieuws: Zoals ieder jaar, is er ook in 2020 heel veel speculatie over de exacte datum waarop Apple zijn nieuwste modellen van de iPhone voorstelt. De bekende leaker Jon Prosser, die de laatste tijd vaak correcte berichten als eerste meldt, meent nu het antwoord te hebben op die vraag.

Welke iPhones mogen we verwachten in het najaar? De tijd dat Apple maar met één model per jaar komt, ligt al enige tijd achter ons. De iPhone 12-reeks wordt zelfs de eerste serie met maar liefst vier varianten.

Die kan je eenvoudig onderverdelen in twee high-end Pro-modellen met de allernieuwste technologie en twee iets goedkopere modellen.

  • iPhone 12: OLED-scherm van 5,4 inch met een dual-lens camera.
  • iPhone 12 Max of Plus: OLED-scherm van 6,1 inch met een dual-lens camera.
  • iPhone 12 Pro: OLED-scherm van 6,1 inch met een triple-lens camera.
  • iPhone 12 Pro Max: OLED-scherm van 6,7 inch met een triple-lens camera.

Wanneer mogen we de iPhone 12-reeks verwachten? De voorbije jaren stelde Apple altijd zijn nieuwe modellen van de iPhone voor in september. Door de coronacrisis lijkt die deadline dit jaar echter niet haalbaar.

  • iPhone 12 (Max of Plus): Bij de twee ‘goedkopere’ modellen zou de vertraging maar enkele weken bedragen. Volgens Prosser zou Apple zijn groot event houden in de week van 12 oktober. Op dat moment zal je deze twee versies ook kunnen preorderen. Een week later worden de eerste modellen dan geleverd.
  • iPhone 12 Pro (Max): Net als die andere bekende analist Ming-Chi Kuo, verwacht ook Jon Prosser dat de Pro-modellen nog meer vertraging zullen hebben. Die zouden dan op hetzelfde event worden voorgesteld, maar pas later op de markt komen. In het verleden deed Apple dat ook met de iPhone X en Xr. Wie een Pro-versie wil zal dus tot in november moeten wachten.
Meer
Lees meer...