Left Right
scrollTop top

Gespleten puntjes en dof haar? Loop dan niet te snel naar de kapper maar pas deze tips even toe


Haar
© Shutterstock

Nu het zonnetje af en toe komt piepen, heeft ons haar nog meer verzorging nodig. Heb je dof haar en wil je glanzende en zomerse lokken? Dan moet je niet meteen naar de kapper gaan en kan je er zelf voor zorgen dat je haar terug gezond wordt. Leg die schaar maar even weg, hier zijn enkele do’s en don’ts om je haar terug gezond te maken.

Shampoo aanpassen

Het is goed dat je een vaste shampoo hebt, maar soms is het nodig om te switchen. Als je je levensstijl verandert en je bijvoorbeeld op dieet gaat, zwanger bent of gezonder leeft, kan het goed zijn dat je haar ook verandert. Daarom moet je altijd op zoek gaan naar een geschikte shampoo.

Je hoofdhuid geeft meestal wel signalen dat je een andere shampoo nodig hebt. Wordt je haar opeens sneller vettig of heb je schilfertjes? Tijd om een andere shampoo te zoeken die beter bij je past.

Appelazijn

Ook al is appelazijn zuur, toch is het heel goed voor je haar. Als je appelazijn met water combineert (1 deel azijn en 1 deel water) zorgt het voor een reinigend effect. Daarnaast neutraliseert het je haar en kalmeert het de huid. Aangezien appelazijn een sterke geur heeft, kan je na een minuutje conditioner in je haar doen: ook dat is essentieel …

Conditioner

Nadat je je haar hebt gewassen is het erg belangrijk om een conditioner te gebruiken. Laat de conditioner ook altijd goed inwerken (5 tot 10 minuten). Als je heel dof haar hebt, kan je het iets langer laten inwerken.

Een conditioner zorgt ervoor dat de beschermlagen van je haren langer stand houden waardoor je haar gezonder kan groeien. Daarnaast voelt je haar zachter aan en is het veel sterker. Als je een conditioner gebruikt, merk je al gauw een verschil.

Haarmasker

Haarmaskers zijn heel erg handig tegen droog en dof haar. In haarmaskers zitten bepaalde stoffen en ingrediënten die erg goed zijn voor je haar. Je kan zelfs verschillende maskers maken met handige middeltjes die je in huis hebt.

Hiermee kan je een goede haarmasker maken:

  • yoghurt: zorgt voor een glans.
  • avocado: maakt je haar dik, zacht en glanzend.
  • eieren: hydratatie.
  • bananen: verzacht en zorgt voor een glans.
  • kokosolie: verzorgt beschadigd haar.
  • appelazijn: doet haar glanzen.

Vermijd warmte

Het klinkt heel moeilijk en lastig … Maar als je terug gezonder haar wil, zou je toch weg moeten blijven van je stijltang en haardroger. Warmte en hitte is schadelijk voor je haar.

Het is ook aangeraden om je haar te wassen met lauw water. Heet water droogt je haar ook uit.

Natuurlijk drogen

Probeer je haar ook niet droog te wrijven met een handdoek. Je moet het op een natuurlijke manier laten drogen.

Oliën

Een olie op je haar doen, kan wonderen verrichten. Avocado olie, lavendelolie, arganolie en olijfolie kunnen je haar voeden en verzorgen. Je haar wordt beschermd en voelt meteen zacht aan. Een echte must als je dof haar hebt.

Voedsel

Je voeding kan heel wat te maken hebben met je haar. Als je droog haar hebt, kan je ervoor zorgen om meer vitamines binnen te krijgen. Groenten en fruit zijn goed voor je haar. Vooral groene groenten zorgen voor gezond haar. Daarnaast kan je wat noten en granen eten. Vette vis is ook goed voor je haar, zoals: zalm, sardines en makreel.

Wat je beter kan vermijden is fastfood en frisdrank.

iStock

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…