Ghislaine Maxwell: “Jeffrey Epstein werd vermoord in de cel”

Ghislaine Maxwell
Isopix

Ghislaine Maxwell wordt op dit moment vervolgd voor haar medeplichtigheid aan de prostitutie van jonge meisjes door haar ex Jeffrey Epstein en het misbruiken van enkele van die meisjes. Ze pleit onschuldig maar komt wel met nieuwe informatie over Epstein, die volgens haar vermoord werd in de cel.

Jeffrey Epstein overleed op 10 augustus 2019 in de cel in afwachting van zijn proces. Officieel ging het om een zelfdoding, maar velen stellen zich daar vragen bij. Ook Ghislaine Maxwell.

Jeffrey Epstein

Jeffrey Epstein overleed in zijn cel in Manhattan’s Metropolitan Detention Centre. Volgens de officiële documenten had hij zichzelf verhangen met de lakens in zijn cel, maar er zijn verschillende dingen die de zaak eerder op een moord doen lijken.

Er waren namelijk heel wat mensen die niet wilden dat Jeffrey Epstein zijn verklaringen zou afleggen in de rechtbank. Epstein had verschillende invloedrijke vrienden, gaande van voormalig president Bill Clinton tot huidig Amerikaans president Donald Trump en de Britse prins Andrew. Over die mensen had hij dus mogelijk in de rechtbank zijn boekje kunnen open doen. Het kan dus dat deze mensen misschien achter de dood van Epstein zitten.

“Jeffrey werd vermoord”

Ook Ghislaine Maxwell volgt nu die piste. Zij laat weten dat ze denkt dat Epstein vermoord werd en dat haar nu ook hetzelfde lot staat te wachten. Vrienden van Maxwell laten aan The Sun weten dat ze nog voor ze gearresteerd werd bodyguards ingehuurd had om haar te beschermen nadat ze doodsbedreigingen ontving.

Op dit moment verblijft Maxwell, net zoals Epstein in zijn laatste dagen, in een detentiecentrum in New York. In haar geval gaat het om dat van Brooklyn. Daarom vreest ze nu voor haar leven.

Bang voor zelfmoord

De politie was echter bang dat Maxwell (net zoals Epstein?) zelfmoord zou plegen in de cel. Daarom kreeg ze een outfit van papier en verblijft ze verplicht met een cellmate. Ze wordt ook constant gemonitord en er wordt gezorgd dat ze nooit alleen is.

Oude vrienden van Maxwell vertelden al dat ze over heel wat chantagemateriaal beschikt in de vorm van sekstapes. Daarmee zou Maxwell “invloedrijke mensen in de problemen kunnen brengen”. Daardoor zou ze dus een vangnet hebben. Het lijkt daarom onwaarschijnlijker dat Maxwell zelfmoord zou plegen, maar die “invloedrijke mensen” zouden er dus mogelijk wel baat bij hebben als Maxwell plots om het leven zou komen.

Wie met vragen zit rond zelfdodingen of nood heeft aan een gesprek, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Gesponsorde artikelen